Eriksson’un hayali gerçek oluyor, Liverpool’un başına geçiyor

Sven Goran Eriksson en büyük hayallerinden birinin Liverpool teknik direktörlüğü yapmak olduğunu açıklamıştı. Amansız bir hastalığa yakalandığını ve bir seneden az ömrü kaldığını açıklayan İsveçli teknik direktörün bu hayali gerçek olacak.

Spor 14 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Sven Goran Eriksson'un hayali gerçek olacak.

Şaşırmayın, heyecanlanmayın, çünkü bu üzücü bir hikâye.

Sven Goran Eriksson geçen haftalarda amansız bir hastalığa yakalandığını ve günlerinin sayılı olduğunu açıkladı. Haber futbol dünyasını şoka uğrattı. Avrupa’nın önde gelen birçok kulübünde görev yapan İsveçli yaptığı bir diğer açıklamada hayalinin Liverpool teknik direktörlüğü yapmak olduğunu söyledi.

Kanser teşhisi konan Eriksson’un bu açıklamasından sonra Liverpool bir efsaneler maçı düzenlemeye karar verdi ve Eriksson’un da Jürgen Klopp’un ekibinde yer alması için kendisine teklif götürüldüğünü açıkladı. Eriksson da “Liverpool’dan gelen teklifi kabul etmekten büyük onur duydum. Bunun benim için çok özel bir anlamı var. Kulübe ve taraftarlara her zaman minnettar kalacağım” dedi.

Beş milyar liralık hata Liverpool'a pahalıya patladıBeş milyar liralık hata Liverpool’a pahalıya patladı

İsveçlinin kenar yönetimde olacağı karşılaşma 25 Mart’ta Liverpool’un maçlarına ev sahipliği yaptığı Anfield’da oynanacak, Everton ve Liverpool efsanelerini karşı karşıya getirecek. Maçta Kenny Dalglish, Ian Rush ve Steven Gerrard gibi kulübün efsane isimleri yer alacak.

Liverpool menajeri Jürgen Klopp da konuyla ilgili olarak “Sven’in bizimle olmasından çok mutluyuz. Kendisi futbol dünyasında çok saygı duyulan bir isim ve bu özel maçta bizimle olması bizim için büyük bir onur” dedi.

Eriksson 2001 ve 2006 arasında İngiltere Milli Takımı’nı çalıştırmış, takımı EURO 2004’te yarı finale kadar taşımıştı. İsveçli kulüp kariyerinde Manchester City, Lazio, Roma gibi büyük kulüplerde çalıştı.

Arsenal balonları patlattı: Altı gollü galibiyetArsenal balonları patlattı: Altı gollü galibiyet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.