Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 300 milyar dolar tepkisi: Bulduysan al getir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rahatsızlığının ardından ilk kez sokağa çıktı, önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le birlikte TeknoFest'e gitti, ardından İzmir'de miting yaptı. Burada muhalefete yüklendi.

Siyaset 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rahatsızlığını ü. günde atlattı ve yeniden seçim meydanlarına döndü.

Erdoğan dün, Atatürk Havalimanı’nda TeknoFest’i ziyaret etti. Üçüncü gününde olan TeknoFest’e Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.

Burada gençlere seslenen Erdoğan, “Biz artık sizin zamanınızın misafiri durumundayız. Dünyanın devler ligine bu ülkeyi sizler taşıyacaksınız. Tam bağımsızlık hayalimizi gerçeğe sizler dönüştüreceksiniz” dedi ve Prof. Aziz Sancar’ı örnek göstererek Türkiye’ye yeni Nobeller getirecek yeni bilim insanları gördüğünü söyledi. Karadeniz gazını hazmedemeyenlerin olduğunu söyleyen Erdoğan, burada isim vermedi ama “Kimlerin hazmedemediğini anlıyorsunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı’ndaki TEKNOFEST’i ziyaret etti.

Muhalefetin Türkiye’nin savunma sanayi hamlelerinden rahatsız olduğunu söyleyen Erdoğan “Koalisyon masası bayağı arttı. Önce 6’lı dediler, sonra 7’li oldu. Sonra 9’lu oldu. Şimdi 9’lu koalisyon masası var. Ne yapsanız boş buradan bir şey çıkmaz. Geçmişte bu koalisyonları çok gördük. 3 ay bu ülkede hükümetler oldu, 6 ay hükümetler oldu. 9 ay 1 sene hükümetler oldu. Özellikle başkanlık sisteminin bu ülkeye sağlandığı bu kazanç. Bu koalisyonlardan ülke kurtuldu” diyerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni savundu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidara geldikten hemen sonra Atatürk Havalimanı’nı, ‘Havacılık ve Uzay Çalışmaları Merkezi’ haline getireceğiz” sözlerine tepki gösteren Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun havalimanını Amerikalı şirkete vermeyi taahhüt ettiğini savundu ve “Bay Bay Kemal, senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü. Türkiye’de böyle bir yatırım yapma arzularının olduğunu söylediler. Buyurun gelin dedim, bizim kapımız yeter ki yatırımcı olsun. Herkese açık, hiçbir mani yok. O gün bugündür biz görmedik” dedi. Ayrıca Erdoğan, CHP’nin Amerikan Muhipleri Cemiyeti’ne dönüştüğünü ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de TEKNOFEST’e katıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Togg’la birlikte Atatürk Havalimanı’na gelen Erdoğan, gazeteci Fulya Öztürk ile de konuştu. Erdoğan, Aliyev’e Öztürk için “Ya ben bunu aday yapacaktım, kayboldu ortadan. Biraz çok çalış. Bu tam milli” dedi. Aliyev de Öztürk için “İkinci Karabağ savaşında en tehlikeli yerlere gitti. Bizimle ağladı, bizimle sevindi, bizimle kutladı. Bu kız, bizim kız” karşılığını verdi.

Erdoğan, Aliyev ve Öztürk arasındaki konuşma dikkat çekti.

Erdoğan, TeknoFest’in ardından İzmir’e gitti ve burada Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Millet İttifakı’na yüklenen Erdoğan, “Vesayetin tehditlerinden korkmadık, terör örgütlerinin saldırılarından ürkmedik, terör örgütleriyle parlamento içinde Bay Bay Kemal gibi onların uzantılarıyla gidip görüşmeler yapmadık. Soruyorum; Kandil’in parlamentodaki temsilcileriyle kapalı kapılar ardından Bay Bay Kemal neler görüştü” dedi.

Eski Türkiye’nin hayaletinin 9’lu masa olarak ortaya çıktığını söyleyen Erdoğan, “Böyle masa olur mu? Hangi masada böyle eğri büğrü ayaklar olur? Biri HDP ve onun üzerinden PKK’ya sözler verildiğini söylüyor, öteki inkar ediyor. Benim İzmir’li kardeşlerim bu Kandile evet der mi ya?” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun 300 milyar dolar getireceğine dair sözlerine tepki gösteren Erdoğan, “Bay Bay Kemal, bıktık senin şu yalanlarından. Bulduysan al getir, sen getirdin de biz niye getirdin mi dedik. Eğer vereceksen Merkez Bankasına ver, diğer bankalara vereceksen diğer bankalara ver ama yalan söyleme. Çünkü bunlar esrar eroin kaçakçısı. Yok böyle bir şey, hayatı yalan”  dedi.

Öte yandan Erdoğan’ın İzmir mitinginde meydanın oldukça dolu olduğu bazı basın organlarında yer aldı. Ancak meydanın uzaktan çekilen fotoğrafı anlatılandan daha az insanın meydanda olduğu yönündeydi.

Basında yer alan iki farklı fotoğraf mitinge katılım konusunda sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Bahçeli’den ‘Alevi’ videosuna tepki

Dün Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli de Eskişehir mitinginde halka seslendi. Burada Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosunu eleştiren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu’nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir. Geçtiğimiz günlerde ilk kez Alevi olduğunu itiraf etti. Alevi olduğunu söylemesi de haklı görürüz. Ancak bu güne kadar niye konuşmadığını, 14 Mayıs’a yaklaşırken neden bu açıklamaya gerek duyduğunu da kararlılıkla sorarız” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosu 100 milyon görüntülenmeyi geçtiKılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosu 100 milyon görüntülenmeyi geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.