Trump, Biden taklidi yaptı, artık onun için sahtekar diyeceğini söyledi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, aday olduktan sonra başladığı mitinglerinde mevcut Başkan Joe Biden'a yüklenmeyi sürdürüyor. Biden'ın 2022'nin eylül ayında Birleşmiş Milletler organizasyonunda sahneden çıkış yolunu bulamamasıyla alay ederek, göndermede bulundu.

Dünya 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

2020 seçimlerinde başkanlık koltuğunu Joe Biden’a kaptıran Donald Trump, 2024 seçimlerine hazırlanırken mevcut ABD Başkanı’nın sağlık sorunlarıyla dalga geçmeyi ihmal etmiyor. 

Düzenlediği mitingde ABD Başkanı Joe Biden’ın taklidini yapan Trump, daha önce Hillary Clinton’a yönelik kullandığı ‘sahtekar’ lakabını bu kez Biden için kullanacağını açıkladı.

New Hampshire mitinginde konuşurken, Joe Biden’ın Beyaz Saray’da felaketle sonuçlanacak dört yıla daha talip olduğunu söyleyen eski ABD Başkanı, “Hillary Clinton’ın lakabı olan sahtekâr ismini emekli edeceğim. Böylece Joe Biden için kullanabiliriz çünkü o artık sahtekâr Joe Biden olarak bilinecek” dedi.

Bu çıkışın ardından kürsüde Joe Biden’ın kürsüde yolunu şaşırdığı anların taklidini yapan Trump, çıkışı bulmaya çalışıyormuş gibi yapıp, “Nereye gideceğim? Nereye gideceğim, çıkmak istiyorum, ah evet buradan” diyerek göndermede bulundu.

80 yaşındaki Joe Biden, 22 Eylül 2022’de, New York’taki Birleşmiş Milletler organizasyonunda yaptığı konuşma sonrası sahneden inerken zorlanmış, hangi taraftan sahneyi terkedeceğini etrafındakilere sormuştu. Benzer sahne bunun bir ay sonrasında Pittsburgh’ta tekrarlanmıştı.

ABD tarihinde ilk: Bir başkan yardımcısı, çalıştığı başkanın yargılandığı davada ifade verdiABD tarihinde ilk: Bir başkan yardımcısı, çalıştığı başkanın yargılandığı davada ifade verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.