Cem Karaca filmini Yüksel Aksu yönetecek

Cem Karaca'nın hayatını ve sanat mücadelesini anlatacak filmin hazırlıkları devam ediyor. Erdal Beşikçioğlu'nun Karaca'yı canlandıracağı filmin yönetmen koltuğunda Yüksel Aksu oturacak. Yiğit Güralp'ın senaryosunu yazdığı filmin, ekim ayında vizyona girmesi planlanıyor.

Kültür Sanat 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türk rock müziği ve protest müzik tarihinin en önemli isimlerinden Cem Karaca’nın hayatının bir filme dönüşeceği daha önce müjdelenmişti. Erdal Beşikçioğlu’nun Cem Karaca’yı canlandıracağı filmin yönetmen koltuğunda Yüksel Aksu oturacak. Aksu daha önce ‘Dondurmam Gaymak’, ‘İftarlık Gazoz’ ve ‘Entelköy Efeköy’e Karşı’ gibi filmleri yönetmişti. Cem Karaca’nın hayatına ve kariyerine odaklanacak filmin senaryosunu ise ‘Sınav’, ‘Uzun Hikaye’ ve ‘Ayla’ gibi filmlerde imzası bulunan senarist Yiğit Güralp yazacak.

58 yaşında yaşamını yitirmişti

1960’larda İstanbul’daki müzik kariyerine başlayan Karaca, Batı rock müziği ile Anadolu müziğini bir araya getirdiği müzikleriyle kendine özgü bir tarz yaratmıştı. ‘Tamirci Çırağı’, ‘Namus Belası’, ‘Bu Son Olsun’, ‘Resimdeki Gözyaşları’ gibi unutulmaz eserleri olan sanatçı, müzik kariyerinin yanı sıra sinema ve tiyatroda da yer aldı.

Karaca, tiyatro oyunları yazdı ve yönetti, sinema filmlerinde rol aldı. Sanatçı, 2004 yılında kalp ve solunum durması nedeniyle 58 yaşında hayatını kaybetmişti. Filmin ismi ve oyuncu kadrosuna ilişkin bilgiler şimdilik kısıtlı ancak vizyon tarihi,  27 Ekim 2023 olarak belirlendi.

Eva Green'in adalet zaferi: Yapımcılara karşı açtığı davada 1 milyon dolarlık tazminat kazandıEva Green’in adalet zaferi: Yapımcılara karşı açtığı davada 1 milyon dolarlık tazminat kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.