Ülkü Ocakları’nın astığı “Her oy Mehmetçiğe kurşun” pankartı kaldırılıyor

Ülkü Ocakları tarafından asılan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’i hedef alan “Her oy Mehmetçiğe kurşun” pankartı hakkında kaldırma kararı verildi. Kaftancıoğlu kararı “İftira, yalan ve çaresizlik kokan pankartlarla ilgili kaldırtma kararımızı aldık” sözleriyle duyurdu.

Gündem 1 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

CHP logosuyla basılan “Apo’yu çıkartacağız” başlıklı sahte broşürlerlerin ardından, önceki gün Ümraniye Ülkü Ocakları binasından karşı binaya iple Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e yönelik bir pankart asılmıştı. Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’ın yüzlerinin birleştirildiği pankartta “Dikkat attığın her oy Mehmetçiğe kurşun olmasın”, diğer pankartta ise Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yüzü birleştirilerek, “Bazıları iki yüzlüdür” yazılmıştı. Canan Kaftancıoğlu, pankartlar hakkında kaldırtma kararı aldıklarını duyurdu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, pankartlarla ilgili dün gece Twitter hesabında açıklama yaptı. İlçe seçim kurulu başkanlığının söz konusu pankartlar için kaldırma kararı aldığını duyuran Kaftancıoğlu, şunları kaydetti:

“İftira, yalan ve çaresizlik kokan pankartlarla ilgili kaldırtma kararımızı aldık. Şimdi sıra, bunu yapanların hukuk karşısında cezalandırılmasına geldi. Kötülerle ve yargı kararını uygulama konusunda çekimser olanlarla (olursa) beylik laflar ya da atarlanarak değil, fikri takip sonrası hukuk önünde hesaplaşmamıza az kaldı.”

Canan Kaftancıoğlu’nun yayınladığı ilçe seçim kurulu kararı ise şöyle:

“Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu adına ……… ve aynı tarihli itiraz dilekçesi ile ilçemiz sınırları içerisinde bulunan …. adresinde asılan, üzerinde cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzünün yarısı ve diğer yarısında Selahattin Demirtaş’ın yüzü olacak şekilde ‘Dikkat, attığın oy Mehmetçiğe kurşun olmasın’ ibaresinin bulunduğu, diğer kısmında ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yüzünün yarısı ve yüzün diğer yarısında Pervin Buldan’ın yüzü olcak şekilde ‘Bazıları ikiyüzlüdür’ ibaresinin bulunduğu pankartın, başkanlığımızca oy çokluğu ile alınan …. sayılı karar doğrultusunda, belirtilen adresten müdürlüğümüzce kaldırılması hususunda gereğini rica ederim.”

Ülkü Ocakları'ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener pankartı: Her oy Mehmetçiğe kurşunÜlkü Ocakları’ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener pankartı: Her oy Mehmetçiğe kurşun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.