Abdurrahman Arıcı’nın Fenerbahçe açıklaması hakemleri böldü!

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin 52 şube başkanı, "Bazı hakemler Fenerbahçe'nin şampiyon olmaması için örgütlenmiş olabilir" diyen genel başkan Abdurrahman Arıcı’nın istifasını istedi.

Spor 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Abdurrahman Arıcı'nın açıklaması hakem dünyasında ortalığı karıştırdı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı’nın “Türkiye’deki tüm hakemlerin Fenerbahçe karşısında örgütlenmesi mümkün değil. Bazı hakemler örgütlenmiş olabilir. Bu kadar hataların üst üste aynı takım için olması soru işaretleri oluşuyor” açıklaması hakem dünyasını karıştırdı. TFFHGD genel merkeze bağlı 52 şube adına öncülüğünü İstanbul, İzmir, Ankara ve Trabzon şube başkanlarının yaptığı ortak açıklamayla Arıcı’nın istifa etmesini istedi. Açıklamada, “Abdurrahman Arıcı, görev yaptığı süre zarfında bir kez bile hakemler için faydalı bir girişimde bulunmadı. Hakemlerin hakkı yendi, sesi çıkmadı. Hakemler klasman düşürüldü, listelerde haksızlıklar yapıldı, ilgilenmedi. Hakem operasyonları yapıldı, oralı olmadı. Kulüpler her hafta tüm hakemleri yerden yere vurdu bir kez bile onların arkasında duracak açıklama yapmadı” denildi.

Hakem dünyasından itiraf: Bazıları Fenerbahçe'ye karşı örgütlenmiş olabilirHakem dünyasından itiraf: Bazıları Fenerbahçe’ye karşı örgütlenmiş olabilir

“Bildiğini açıklamak zorunda”

Açıklama şöyle devam etti: “Hiç utanmadan, hakemlerin kendi aralarında organize olarak Fenerbahçe Kulübü’nün önünü kestiğini söyledi. İnternetten özür mesajı yayınlamak bu iftiranın üstünü kapatamaz. Bu konu ile ilgili bildiği, dayandığı ne varsa hepsini açıklamak zorundadır. Bu camiayı kesinlikle temsil edebilecek vasıfta olmadığını, yayında kurduğu her cümle ile kamuoyuna bir kez daha gösterdi. Bir televizyon yayınında “Öyle duyumlar var, böyle duyumlar var” diyerek asılsız dedikodu yapmayı, camianın genel başkanı olan birisi kendisine nasıl yakıştırabilir? Camiamızın, kendi kinini kusan değil, camianın haklarını savunan başkanlara ihtiyacı var.”
Aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus gibi isimlere düdük astırılan 8 Mart operasyonu hakkında Arıcı’nın sustuğu belirtilen açıklamada, “Neden o zaman sustu? Bu operasyon karşısında hakkını arayan hakemlerimizin yanında neden yer almadı? O gün bu koltuğu bırakmalı, ya da hak hukuk mücadelesinde en önde gitmeliydi. Camialar bunun için başkan seçer. Ama Sayın Arıcı, aynı anda Temsilciler Kurulu Başkanlığı yaptığı için istifa etmedi. Edemezdi. Camianın TFF seçiminde oy hakkı var dedi. Evet vardı. Ama sayesinde yok oldu. Federasyondan ücret aldığı için bu oy hakkının kullanılamadığını niye söyleyemedi?” denildi.

Fenerbahçe-Galatasaray kavgası boyut atladı: FETÖ, köstebek, Bülent Ersoy...Fenerbahçe-Galatasaray kavgası boyut atladı: FETÖ, köstebek, Bülent Ersoy…

“Lale Orta’ya bu lafı nasıl edebilir?”

Arıcı’nın MHK’yi Lale Orta’nın değil Cüneyt Çakır ekibinin yönettiği iddiasına da yanıt verilen açıklamada şöyle denildi: “Benim karşımda birileri var, onlar MHK içinde diyor. MHK’de olanları onun yanında değil diye değersizleştirmeye ne hakkı var? Merkez Hakem Kurulu’nu Lale Orta yönetmiyor dedi. Türlü yakıştırmalar yaptı. Bu camianın içinden çıkmış, profesörlük unvanı taşıyan, Türkiye’yi en üst düzeyde temsil etmiş, Türk hakemliğinde ilkleri yaşatmış başarılı bir kadına nasıl böyle bir söz söyleyebilir? Camiadaki kadın hakemlerin gelişiminde öncülük rolü üstlenmiş birisine nasıl böyle bir laf edebilir? Klasman düşürülen hakemlerden bahsetti. O klasmanlar yapılırken neredeydi? O zaman bu klasmanları belirleyen Merkez Hakem Kurulu nezdinde hakemlerinizin hakkını aradı mı? Yaptığı konuşmalarla tüm camiayı, tüm faal hakemleri, geçmiş yıllarda görev yapmış tüm hakemleri töhmet altında bıraktı. Kulüp Başkanlarının yaptığı açıklamalara camialarının hakkını korumak açısından hak verirken, kendisi bir camianın başkanı olduğunu hatırlayarak neden bir cümle kurmadı? Herkesi töhmet altında bırakırken insan hiç mi düşünmez? Türkiye Faal Futbol Hakemleri Gözlemcileri Derneği Başkanı Sayın Abdurrahman Arıcı’yı derhal istifa etmeye davet ediyoruz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.