24 saatte dört kadın cinayeti

İstanbul ve Zonguldak'ta iki kadın bir süredir rahatsız edildikleri erkekler tarafından evlerinin önünde öldürüldü. Ayrıca Adana'da Uğur Doğan, boşandığı kadının evini bastı, annesi ve kardeşini katletti.

Gündem 2 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İstanbul ve Zonguldak’ta dün iki kadın, bir süredir kendilerini rahatsız eden erkekler tarafından öldürüldü. Ayrıca Adana’da da iki kadın eski damadı tarafından katledildi. Edinilen bilgiye göre tekstil atölyesinde muhasebeci olarak çalışan 23 yaşındaki A.U.’ya aynı iş yerinde çalıştığı yabancı uyruklu bir kişi birliktelik teklif ediyordu. Önceki gün akşam ise bu kişi, A.U.’nun Başakşehir’deki evine gitti ve konuşmak istediğini söyleyerek kadını dışarı çağrıldı. Kadın burada da teklifi reddedince, ismi öğrenilemeyen erkek yanında getirdiği silahı ateşledi ve hem kadını hem de kendini vurdu.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, erkeğin hayatını kaybettiğini, kadının ise yaralandığını tespit etti. Hastaneye kaldırılan A.U. tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Zonguldak’ta öldürülen 36 yaşındaki Yeşim Sönmez.

Zonguldak’ta ise 36 yaşındaki Yeşim Sönmez, 39 yaşındaki Başaran Çevikoğlu tarafından bir süredir rahatsız ediliyordu. Önceki akşam saat 20.00 sıralarında Saltukova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde çalışan Başaran Çevikoğlu, otomobille kadının evine gitti. Yeşim Sönmez de motosikletini park edip eve girmeye çalıştığı sırada Başaran Çevikoğlu ile karşılaştı. Çevikoğlu, kadının önünü kesti. Bu sırada otomobilinden pompalı tüfek alan Başaran Çevikoğlu, kadını hem başından hem de göğsünden vurdu. Olaydan sonra saldırgan kaçarken yaralı kadın, olay yerine gelen ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı. Ancak Yeşim Sönmez buradaki tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Başaran Çevikoğlu ise Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde polis tarafından yakalandı. Şüpheli gözaltına alındı. Başaran Çevikoğlu’un bir süredir Yeşim Sönmez’i rahatsız ettiği belirtildi.

Adana’da ise dün öğle saatlerinde fabrikada işçi olarak çalışan Uğur Doğan, şiddet gerekçesiyle bir süre önce 17 yıllık evliliğini sonlandırarak boşanan eşi Rahime Yıldız’ın annesinin yaşadığı eve gitti. Rahime Yıldız ile o sırada bahçede ekmek pişiren annesi Şerife Yıldız, kardeşi Sümeyye Ergin ve yengesi Cennet Yıldız’ı gören Uğur Doğan, yanında getirdiği tabancayla ateş açtı.

Adana’da öldürülen iki kadının evinin önünde toplanan yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Kurşunların hedefi olan Şerife Yıldız, Sümeyye Ergin ve Cennet Yıldız yere yığıldı. Rahime Doğan ise panikle evin bahçesinden kaçarak polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olayın ardından eve giren Uğur Doğan, tabancayla başına ateş etti. Olay yerine gelen ekipler, Şerife Yıldız ve Sümeyye Ergin ile Uğur Doğan’ın hayatını kaybetti. Cennet Yıldız ise ambulansla hastaneye götürülerek tedaviye alındı.

Kadına şiddet bitmiyor: İzmir'de cinayet İstanbul ve Bursa'da darpKadına şiddet bitmiyor: İzmir’de cinayet İstanbul ve Bursa’da darp

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.