Devre arasındaki golcü göçünün kazananı Beşiktaş

Beşiktaş’ın sezon ortasında kadrosuna kattığı Vincent Aboubakar, gol sayısında devre arasında Manchester United’a transfer olan Wout Weghorst’u yakaladı. Abou, Galatasaray’a attığı golle beraber Süper Lig’de 8 gole ulaştı.

Spor 2 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Bir garip transfer üçgeninden en karlı çıkan takım Beşiktaş oldu.

Cristiano Ronaldo’yu transfer ettikten sonra Aboubakar’ı gözden çıkaran Al-Nassr oyuncuyla yollarını ayırdı. Ayrılık süreci Beşiktaş taraftarını derinden üzen golcü Vincent Aboubakar, üçüncü Beşiktaş dönemi için devre arasında kadroya katıldı. Abou, sezonun ilk yarısında gösterdiği performansla beğenileri toplayan Wout Weghorst’un yerine transfer edildi. Bu açıdan üzerinde baskı olan Vincent, ayrılış sürecinde yaşananlar üzerine kendini affettirmek için de Dolmabahçe çimlerine döndü.

Yarı zamanda aynı katkı

Aboubakar geldiğinde zirvenin uzağında görünen Beşiktaş, son olarak Galatasaray’ı yenerek şampiyonluk yarışına göz kırptı. Bu süreçte, 20. haftadan başlayarak oynadığı ilk 4 maçta skor katkısı yapamayan  Abou’nun sonraki 8 maçta 8 gol atmasının etkisi büyüktü. Eski golcü Weghorst, bu sayıya oynadığı 16 maçta ulaşmıştı.

‘Neşeli günler’ yerini ‘Buruk’ acıya mı bırakacak?‘Neşeli günler’ yerini ‘Buruk’ acıya mı bırakacak?

Gol atması daha kısa sürüyor

12 maçta 8 gole ulaşan Abou, ortalama 120 dakikada bir rakip ağları havalandırıyor. Burnley’den kiralanan Weghorst ise ligin ilk yarısında 178 dakikada bir taraftarına gol sevinci yaşatıyordu.

Büyük maçlarda parladı

Aboubakar’ı Weghorst’tan ayıran bir diğer olumlu özelliği ise derbilerde yaptığı katkı oldu. Hollandalı Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında gol atamazken Aboubakar bu kritik maçlarda takımı adına birer gol kaydetti. Bunlar, Fenerbahçe maçında 4. gol, Galatasaray maçında 3. gol olmak üzere oynanan karşılaşmalara nokta koyan kritik goller olarak kayıtlara geçti.

Bir garip transfer üçgeninin halkası olarak geldi, yine olumlu katkı yaptı…

Transfer üçgeninin en kârlısı Beşiktaş

Dünya Kupası sonrası enteresan bir transfer üçgeni meydana geldi. Buna göre Cristiano Ronaldo Manchester United’dan ayrıldı ve Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr’ın yolunu tuttu. Golcü ihtiyacı olan Manchester, iyi bir Dünya Kupası geçiren Wout Weghorst’u kadrosuna kattı. Weghorst’un ayrılığından sonra forvet arayışına giren Beşiktaş ise Ronaldo’nun gelişi sonrası yabancı sınırlaması nedeniyle takımdan yollanan Vincent Aboubakar’ı üçüncü kez transfer etti.

Ronaldo’lu Al-Nassr oyuncuyla beraber Kral Kupası, lig yarışı ve Süper Kupa’da beklediği sonuçları alamadı. Son olarak kulüp başkanı Al-Muammar istifa etti. Ronaldo’nun kritik maçlarda sessiz kalması eleştirilere yol açtı.

Al-Nassr’da kriz: Başkan Ronaldo yüzünden ayrıldıAl-Nassr’da kriz: Başkan Ronaldo yüzünden ayrıldı

Manchester’da her ne kadar Erik ten Hag yönetiminde işler yolunda görünse de golcü Weghorst 25 maçta 2 gol kaydedebildi. United’ın yaz transfer dönemindeki ilk hedefi forvet olacak gibi görünüyor. Zaten kalıcı forvet olarak transfer edilmeyen Weghorst’un ise geleceği belirsiz.

Beşiktaş ise Aboubakar’ın katkısıyla beraber yeniden şampiyonluk yarışına döndü ve uzun vadede katkı alabileceği bir forvetle yoluna devam etti. 31 yaşındaki yıldız, sağlıklı kalabildiği sürece birkaç sezon daha Beşiktaş’ın vazgeçilmez parçası olacak gibi gözüküyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.