Libidosu yüksek erkekler yaşadınız: Erken ölme riskiniz yüzde 69 daha düşük

Çoğunluğu 60'lı yaşlarda olan 8500 erkeğin sağlık verilerini 7 yıl boyunca inceleyen araştırmacılar, sekse ilgi duyduğunu söyleyenlerin, araştırmanın sonunda herhangi bir nedenden ölme riskini yüzde 69 daha düşük buldu. 

Sağlık 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Uzmanlara göre sekse ilgi duymamak sağlıksızlık göstergesi.

Japonya’da yapılan araştırmaya göre cinsel dürtüleri yüksek olan erkekler, yaşıtlarına göre daha uzun yaşıyorlar. Çoğunluğu 60’lı yaşlarda olan 8500 erkeğin sağlık verilerini 7 yıl boyunca inceleyen araştırmacılar, sekse ilgi duyduğunu söyleyenlerin, araştırmanın sonunda herhangi bir nedenden ölme riskini yüzde 69 daha düşük buldu.

Araştırmacılar düşük cinsel dürtünün kötü beslenme, obezite ya da diğer kronik hastalıklar gibi genel sağlık durumunun kötü olduğunun bir işareti olduğunu düşünüyor.

Yamagata Üniversitesi’nde Dr. Kaori Sakurada araştırmayı yürütürken, çalışmaya, Tokyo’nun yaklaşık 400 kilometre kuzeyinde yer alan yerel vilayetindeki yedi şehirden 8500’ü erkek 21.000 kişi katıldı. Bilim insanları katılımcılara sekse ilgileri ve karşı cinse ilgi duyup duymadıklarını sorarken, cevaplara göre bir ayrıma gittiler. Sonrasında katılımcıları yedi yıl boyunca izlediler ve bu süre zarfında 503 ölüm kaydedildi.

Erkekler arasında 352 ölüm oldu. Bunlardan 304’ü (sekse ilgi duyanların yüzde 4’ü) sekse ilgi duyanlardan oluşurken, 48’i (sekse ilgi duymayanların yüzde 8’i) ilgi duymayanlardan oluşuyordu.

Öte yandan, kadınlar arasında sekse ilgi duyan grupta 127 (yüzde 1,3) ve ilgi duymayan grupta 19 (yüzde 1) olmak üzere 146 ölüm gerçekleşti.

Erkek orgazmının matematiksel formülü çıkarıldıErkek orgazmının matematiksel formülü çıkarıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.