Kılıçdaroğlu’nun bir günü: Van’da kalabalık karşılama ve YSP bayrakları

Seçim günü yaklaşırken Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu vites artırdı. Kılıçdaroğlu dün Ağrı ve Van’daydı. Van’da Kılıçdaroğlu’na kitlesel karşılama yapıldı, miting alanındaki YSP bayrakları dikkat çekti. CHP liderinin “kayyımları bitireceğiz” mesajı büyük alkış aldı.

Siyaset 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün önce Ağrı’da sonrasında Van’da konuştu. Kılıçdaroğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.

Kılıçdaroğlu Ağrı mitinginde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir” açıklamasına, “İktidar değişirse sözde darbe oluyormuş, ya darbeyi siz yapıyorsunuz!” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Ağrılıları birlikte selamladı

Kılıçdaroğlu iktidarı eleştirdiği sırada mitinge katılanlar “yuh” çekti. Kılıçdaroğlu araya girerek “Yuh çekmeyin arkadaşlar sandığa gidin oyunuzu kullanın, yuhla bir şey olmaz sandıkla olur” dedi.

Kılıçdaroğlu, “annelere altın hesabı” ve “aile sigortası” vaadini yineleyerek “Ekmeğin arasına salça sürüp çocuklarını okula gönderen anneler var. Bunu da bitireceğim. Her çocuk arkadaşlarıyla beraber güle oynaya okula gidecek. Beslenme çantası olmayacak. Her çocuk okulda suyunu, sütünü içecek, arkadaşlarıyla yemeğini yiyecek, tok bir şekilde evine gidecek” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan önce sahneye çıkan İmamoğlu Ağrı’nın gelir eşitsizliğinin en fazla yaşandığı kentlerden olduğuna dikkat çekti. İmamoğlu, “Gelip Ağrı’ya hala ‘yapacağız’ mı diyeceksiniz? Biz geleceğiz, biz yapacağız, size söz veriyoruz” dedi. İmamoğlu, Ağrılılara “sandık güvenliği” çağrısı da yaptı.

Kılıçdaroğlu’na kitlesel karşılama

İkili buradan Van’a geçti. Van’da Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu otobüs büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu’nu karşılayanlar içinde çok sayıda Yeşil Sol Parti olduğu seçmeni görüldü. Miting alanında da vatandaşlar Türk bayrağı, Yeşil Sol Parti, CHP ve İYİ Parti bayrakları salladı.

Kılıçdaroğlu’nun Van mitinginden bir kare

Van’da da sahneye önce İmamoğlu çıktı. Kılıçdaroğlu’na oy verme çağrısı yapan İmamoğlu, “Biz devletle millet arasındaki bütün bariyerleri kaldıracağız. Haksızlığa asla ‘evet’ demeyeceğiz. Kayyum düzenine son vereceğiz” dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 6,5 yıldan uzun bir süredir devam eden tutukluluğuna da değinen İmamoğlu, “Bağımsız yargının, hak, hukuk ve adaletin ışığı herkese eşit. Adaletin Ekrem’i de olmaz, Selahattin’i de olmaz, herkes eşittir. Yargısız infaz hiçbir vatandaşa hak görülemez” dedi.

İmamoğlu’nun ardından alandaki vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Kimse inancından ve kimliğinden dolayı ötekileştirilemeyecek. Demokrasinin ayaklar altına alındığını biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. O kayyım denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Belediyeden atılan tüm kardeşlerimi görevlerine iade edeceğim. Adaletin olmadığı yerde milyonlar yoksul olur. Beşli çeteler malı alıp yurt dışına götürdüler. Son kuruşuna kadar o paraları geri getireceğim. Onlar yandaşlarına ve saraylarına güveniyorlar ben ise sadece size güveniyorum.

Bütün çocuklar Türkiye genelinde okulda beslenecek. Hiç geliri olmayan ya da asgari ücretin altında olan kadınların hesapların en az asgari ücret yatacak. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bütün annelere de sesleniyorum. Sosyal güvenceniz en büyük güvenceniz olacak.”

CHP liderinin “Ben saraylarda oturmaya alışkın biri değilim. Hayatım boyunca ne saray gördüm ne de oturdum. Mustafa Kemal’in Çankaya’sına gideceğim. Halktan birisiyim, öyle yaşayacağım” sözleri mitinge katılanlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Kılıçdaroğlu 1 Mayıs'ta madenci kentlerindeydi: 'Saraylarda gözüm yok'Kılıçdaroğlu 1 Mayıs’ta madenci kentlerindeydi: ‘Saraylarda gözüm yok’

İlk video: sığınmacılar

Kılıçdaroğlu, mitinglerinin yanı sıra bu seçimler için bir adet haline getirdiği propaganda videosu yayınlarına da devam etti. İlk videoyu “Sığınmacılar, kaçaklar” notuyla paylaşan Kılıçdaroğlu, bu konudaki yol haritasını detaylı biçimde anlattı.

Konuyla ilgili ayrıntılı haberimizi bu linkten okuyabilirsiniz

İkinci video Babacan ile birlikte

Gece geç saatlerde ise Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından ikinci bir video paylaşımı yaptı. Evinin artık meşhur hale gelen mutfağında CHP lideri bu kez yalnız değildi. Kılıçdaroğlu Ailesi, Babacan çiftini misafir etti ve bu kez o mutfakta iki lider birlikte kamera karşısına geçti. Bu kez konu ekonomi ve seçimde başarılı olurlarsa sonrasında izleyecekleri rotaya ilişkindi.

Konuyla ilgili ayrıntılı haberimizi bu linkten okuyabilirsiniz.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.