Soylu paralel seçim kurulu iddiasını yalanladı

CHP, “İçişleri paralel seçim kurulu kuruyor” iddiasını kurulan aplikasyonun anlatıldığı bir video paylaşarak yineledi, Bakan Soylu ise “uydurma” dedi.

Siyaset 4 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanlığı’nda paralel seçim kurulu oluşturulmaya çalışıldığı tartışması gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Konuyu ilk gündeme getiren isim olan CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “İçişleri Bakanlığı paralel seçim kurulu kurdu” iddiasına ilişkin dün sosyal medyada bir video paylaştı.

Erkek yayınladığı videoya “Basın toplantısında anlattığım, İçişleri Bakanlığı’nda kurulan paralel seçim kuruluna dair görüntü. Bakın veri modülleri nasıl çalışıyormuş. Siz siyasi parti misiniz yoksa YSK mı? Gidin sınıfların kapılarında asılı duran ya da partinizin temsilcilerinin imzalayarak aldığı tutanaklardan bilgileri edinin. Amacınız ne?” notunu düştü.

Bir bilgisayar ekranında seçime dair özel bir aplikasyonun görüntüleri olan videoda, konuşan kişi (kamu çalışanı olduğu ileri sürülüyor) seçim sonuçlarını nasıl gireceklerini öğretiyor.

‘Doğru olsa biri çıkıp gösterir’

AKP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, Habertürk’te katıldığı bir programda bu iddianın sorulması üzerine şunları söyledi:

“Aplikasyon falan söz konusu değil. Bunların hepsi uydurmadır. 601 bin polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz çalışacak. Seçmenin yüzde 1’i yapıyor. Aplikasyon olsa birisi çıkıp ‘bende uygulama var’ der.”

’14 Mayıs siyasi darbe girişimidir’ sözleri büyük tartışma yaratan Soylu, dün “Neresi yanlış bunun? Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar. Erdoğan ABD’nin kurduğu sistemi tasfiye etti” diyerek sözlerini savundu.

CHP: İçişleri Bakanlığı YSK’ya alternatif seçim takip sistemi kurduCHP: İçişleri Bakanlığı YSK’ya alternatif seçim takip sistemi kurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.