Cannes’dan Michael Douglas’a Onur Ödülü

76. Cannes Film Festivali'nde Onur Ödülü oyuncu Michael Douglas’a takdim edilecek. Ödül, Douglas'a parlak kariyeri ve sinemayla olan etkileşimini takdir etmek için verilecek. İki Oscar'lı oyuncu birçok şahane filmde unutulmaz performans sergilediği gibi 'Guguk Kuşu'nun da çekilmesini sağlamıştı.

Kültür Sanat 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Cannes Film Festivali, Michael Douglas'ın kariyerini selamlayacak.

76. Cannes Film Festivali’nde Onur Ödülü oyuncu Michael Douglas’a verilecek. Cannes yönetimi, ödülü oyuncunun parlak kariyeri ve sinemayla olan ilişkisi vesilesiyle takdim edileceğini açıkladı. Ödül, 16 Mayıs akşamı gerçekleşecek tören ile Douglas’a verilecek. Aktör yaptığı resmi açıklamada “Cesur yaratıcılara, sanatsal cürete ve hikâye anlatımında mükemmelliğe uzun zamandır harika bir platform sağlayan Cannes’da olmak her zaman taze bir nefes olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Televizyon ve tiyatro kariyerinin ardından  1970’lerde beyazperdede çıkış yapan oyuncu ‘Temel İçgüdü’, ‘Ölümcül Cazibe’, ‘Oyun’ ve ‘Sonun Başlangıcı’, ‘Trafik’ gibi unutulmaz filmlerde rol almıştı. 78 yaşındaki aktör kariyerine 1988 yapımı ‘Borsa/Wall Street’ filmi ve 2013 yılındaki ‘Şamdanın Ardında/Behind the Candelabra’daki performanslarıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında iki kere Oscar Ödülü kazandı. Oyuncu son olarak Alan Arkin ile başrollerini paylaştığı Netflix dizisi ‘The Kominsky Method’da yer almış ve performansıyla Altın Küre ödülü almıştı. Lakin pek bilinmez ama Douglas yapımcı olarak Milos Forman’ın Oscar’lı filmi ‘Guguk Kuşu’nun çekilmesini sağlayanlardan biridir.

 

16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Cannes Film Festivali, bu yıl Indiana Jones ve Martin Scorsese’nin yeni filmlerinin prömiyerlerini içeren bir programla dikkat çekiyor. Maïwenn imzalı ‘Jeanne du Barry’nin açılış filmi olacağı festivalin ana yarışma bölümünde Nuri Bilge Ceylan’ın merakla beklenen filmi ‘Kuru Otlar Üstünde’ de yarışacak.

Gelenek bozulmadı: Nuri Bilge Ceylan yine Cannes'daGelenek bozulmadı: Nuri Bilge Ceylan yine Cannes’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.