Kadıköy’deki müzisyen cinayetinde katil zanlısının iddiası: Beni boğmaya çalıştı

Ankara'da istek parçayı çalmadığı için öldürülen Onur Şener'in ardından İstanbul'da da Cihan Aymaz isimli müzisyen aynı sebeple katledildi. Bıçaklanan Aymaz, denize düşerek yaşamını yitirirken katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı. Öte yandan Onur Şener davasında da tanıklar cinayet gecesini anlattı

Gündem 5 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Sol tarafta katil zanlısı Mehmet C., sağ tarafta öldürülen müzisyen Cihan Aymaz.

İstek parçayı çalmadığı için Ankara’daki bir eğlence mekanında 2 Ekim 2022’de öldürülen Onur Şener’in ardından İstanbul’daki sokak müzisyeni Cihan Aymaz da aynı sebeple önceki akşam katledildi. Mehmet C. Kadıköy Rıhtım’da ses sistemiyle saz çalıp türkü söyleyen Cihan Aymaz’ı istediği şarkıyı çalmadığı gerekçesiyle bıçakla yaraladı. Gözaltına alınan Mehmet C., savcılık ifadesinde, Cihan Aymaz’ı daha önceden tanımadığını belirterek, akşam saatlerinde Kadıköy sahiline gittiğini ve alkol aldığını söyledi.

Müzisyenlere seslendiğini ve müzik çalmalarını istediğini ancak grubun kendisine bağırdığını iddia eden Mehmet C., daha sonra yanlarına gittiğini söyledi. Burada ‘seni linç ederiz’ ifadeleriyle tehdit edildiğini ileri süren Mehmet C., kendisinin ise karşılık vermediğini ve grubun üzerine hamle yaptığını ifade etti. “3 kişi olmaları nedeniyle yanımda taşıdığım bıçağı cebimden çıkararak üzerime gelenlere bir defa savurdum. Bu savurma sonucunda şahsın darbe alıp almadığını bilmiyorum” diyen Mehmet C., aralarında arbede yaşandığını, sonrasında Cihan Aymaz’ın denize düştüğünü anlattı. Kavgayı bırakıp denize atladığını söyleyen zanlı Mehmet C, kurtarmak istediği Aymaz’ın kendisini boğmaya çalıştığını öne sürdü.

Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Mehmet C.’nin kasten öldürme suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Onur Şener davasında tanıklar anlattı

Öte yandan Onur Şener cinayeti davasında tutuklu yargılanan İlker Karakaş, Semih Soyalp ve Ali Gündüz ile Gözde Gündüz ve Jale Erberk’in Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması görüldü. Duruşmada, tanıkların dinlenmesine devam edildi. Tanık B.Ö. olay günü bacanağıyla birlikte mekana gittiğini ve Şener’in programın bittiğini duyurduğunu belirterek, “Onur Şener, ‘Arkadaşlarım dışındaki erkekler burayı terk etsin’ dedi. Masadan kalktık, çıkışa doğru gittik. O sırada Onur Şener, karaoke yapmaya başladı. Mekandan herkes çıkmaya başladıktan sonra lavaboya girdim” dedi. Tuvaletten çıktığında mekanın boşaldığını söyleyen B.Ö., bu sırada sırtı kan olan bir erkeği sokakta gördüğünü söyledi ve “O adamın yanında da ayakta duran sarışın bir kadın vardı. Onur Şener’e bir baktım boğazı çok kanıyor, düz yatırmaya çalışıp solunum yolu açmayı düşündüm ama ekipman yoktu. Yüzünü çevirdiğimde o kişinin Onur Şener olduğunu anladım. Doktor olmam sebebiyle göz bebeklerinden beyin ölümünün gerçekleştiğini anladım” diye konuştu.

Tanıklardan R.T. ise ilk ifadesinde gördüğü her şeyi anlattığını belirtti. Bir çığlık duyduğunu aktaran tanık R.T., “Onur Şener ayaktaydı, boynu kanıyordu. Sonra bir anda önüme, yere düştü. Olay anını görmedim. Yerde oturan biri vardı, eli kanıyordu. Boynuna tampon yaptım. Kimse yanında yoktu” dedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından salondaki izleyiciler dışarı çıkarken izleyiciler arasındaki avukat cübbeli kişi sanık Gözde G.’ye su şişesi fırlatınca sanık yakınları ile bu kişi arasında arbede yaşandı. Aynı kişi, tutuklu sanıklardan Ali Gündüz’ün yakınlarından birine daha saldırı girişiminde bulundu ve duruşma salonunun bulunduğu kata gelen çevik kuvvet polisleri, kalabalığı dağıttı.

Mahkemenin verdiği aranın ardından, Onur Şener´in ablası Pınar Şener mahkemede söz aldı. Şener, “Allah iyilerle karşılaştırsın derler ya maalesef kardeşim o gün insan suretli iblislerle karşılaşmış. Onur’u sürekli kişiliğinden vurmaya çalışıyorlar ama mümkün değil. Benim kardeşim 2 güzel lafa kanan bir insandı. 1,80 küsur boyunda 100 kilo olan insanı hepiniz yere çöktükten sonra neden boğazını kestiniz? Ben uyuyamıyorum. Duygu sömürüsü yapmıyorum, böyle bir ölümü kabullenmek çok zor, adalet istiyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.