Jorge Jesus’un suçladığı hakeme Lale Orta’dan ödül gibi atama

Jorge Jesus'un O penaltıyı nasıl görmez" diye eleştirdiği Mete Kalkavan MHK Başkanı Lale Orta tarafından haftanın en zorlu mücadelelerinden biri olan Antalyaspor-Beşiktaş maçına atandı.

Spor 5 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Jesus'un hakkında şikayetçi olduğu hakem Beşiktaş'ın maçında.

Süper Lig’de artık ligin boyu fazlasıyla kısaldı. Beşiktaş, Galatasaray’ı mağlup edip uzaktan da olsa yarışa dahil oldu. Fenerbahçe ise söz konusu sonuca en çok sevinen takım oldu zira Galatasaray’la arasındaki puan farkı 3’e düştü.

Bu kritik süreçte en çok tartışılan müesseselerden MHK, yeni haftanın atamalarını gerçekleştirdi. TFF’den yapılan açıklamaya göre Galatasaray – Başakşehir maçında Halil Umut Meler, Giresunspor – Fenerbahçe maçında Bahattin Şimşek, Antalyaspor – Beşiktaş maçındaysa Mete Kalkavan düdük çalacak.

TFF, Ali Palabıyık'ı tatile gönderdiTFF, Ali Palabıyık’ı tatile gönderdi

Dikkat çeken atama…

Bu atamalar arasında en göze çarpanı Mete Kalkavan oldu. Ligin en formda takımlarından 3. sıradaki Beşiktaş’ın Antalyaspor deplasmanında oynayacağı kritik maça atanan Kalkavan, hafta içi oynanan Sivasspor – Fenerbahçe maçının VAR hakemiydi. 0-0 biten mücadelenin ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus Mete Kalkavan’ı bir pozisyonda penaltı için orta hakemi uyarmadığı gerekçesiyle eleştirdi. Jorge Jesus, “Kazanamadık evet ama VAR nasıl bizim penaltımızı vermez? Hakem görmemiş olabilir, VAR nasıl bunu görmez anlamıyorum. Penaltı kesin gol olur diye bir şey yok ancak VAR bunu vermeliydi, vermek istemedi” dedi.  Bu açıklamaya rağmen MHK Başkanı Lale Orta, Mete Kalkavan’ın yönetiminden memnun kaldı ve onu Antalyaspor – Beşiktaş maçına atadı.

Kupada tur Kadıköy'e kaldıKupada tur Kadıköy’e kaldı

Haftanın diğer hakemleri şu şekilde:

Adana Demirspor – Alanyaspor: Hüseyin Göçek

Ümraniyespor – Sivasspor: Burak Şeker

Konyaspor – Kayserispor: Tugay Kaan Numanoğlu

Trabzonspor – Ankaragücü: Erkan Özdamar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.