Nick Cave monarşist değil ama Kraliyet Ailesi’ne gönülden bağlıymış

Kral III. Charles'ın taç giyme törenine katılacak isimlerden biri de Nick Cave oldu. Törene katılacağı için hayranları tarafından eleştirilen Cave, eleştirilere yanıt verdi: "Monarşist ya da Kralcı değilim. Ama ideolojik olarak esir alınmış ve huysuz da değilim."

Kültür Sanat 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nick Cave, Kraliçe II. Elizabeth'in özel bir unvanı olan Avustralya Nişanı sahibi.

Kral III. Charles’ın, 6 Mayıs’ta gerçekleşecek taç giyme törenine günler kala sahneye çıkacak ünlü isimler ve yarattıkları tartışmalar da iştah kabartmaya devam ediyor. Milyonlarca kişinin izleyeceği törene sanat dünyasından birçok isim katılacak, bu yıldızların katılımıyla tören özel bir sahneye dönüşecek. Törende İtalyan tenor Andrea Bocelli ile Galli, sanatçı Sir Bryn Terfel, Lionel Richie ve Grammy Ödüllü şarkıcı Katy Perry sahne alacak. Ayrıca Tom Cruise, Dame Joan Collins ve Nijeryalı şarkıcı Tiwa Savage de törene katılacak isimler arasında. Tarihi etkinliğe katılması beklenen konuklar arasında Avustralyalı şarkıcı Cave de var.

‘İdeolojik olarak esir alınmış bir huysuz değilim’

Dünyanın neresine giderseniz gidin Saray’a gitme kararları, ünlü isimleri tartışmaların odağına getirmesi durumunun son örneği de  Nick Cave oldu. Bir hayranının Kral III. Charles’ın taç giyme törenine katılımını sorgulamasının ardından kendini açıkladı. Hayranlarından gelen soruları yanıtladığı, kendi yayımladığı ‘Red Hand Files’ isimli bülteninin son sayısında hayranlarından gelen “Neden Kral’ın taç giyme törenine gidiyorsun?” sorusunu yanıtladı:

“Ben ne monarşistim, ne de kralcıyım ve benzer bir şekilde ateşli bir cumhuriyetçi de değilim. Ama aynı zamanda  muhtemelen çağımızın en önemli tarihi etkinliği olacak bir daveti reddedecek kadar dünya ve işleyiş biçimine karşı olağanüstü derecede ilgisiz, ideolojik olarak esir alınmış ve huysuz da değilim.”

Grammy Ödüllü şarkıcı Katy Perry törende sahne alacak isimlerden biri.

Cave ayrıca Kraliyet Ailesi ile kurduğu gönül bağına işaret etti:

“Sanırım monarşinin kaldırılmasıyla ilgili bitmez tükenmez ama gerekli tartışmaların ötesinde, kraliyet ailesine karşı açıklanamaz bir duygusal bağlılık duyduğumu söylemeye çalışıyorum. Onların tuhaflığı, tüm bu olayın son derece eksantrik doğası, Britanya’nın kendine özgü tuhaflığını mükemmel bir şekilde yansıtıyor.”

Sahne almayı reddedenler de var: Kimi yoğunluktan kimi politik gerekçelerle

Sahne alacak isimler belli ancak Kraliyet Ailesi’nden gelen teklifi reddedenler  de var. Adele,  Elton John, Harry Styles, Spice Girls gibi Kraliyet Ailesi’ne yakınlığıyla bilinen İngiliz yıldızlar o gece sahne alması için teklif götürülen ancak reddeden isimlerden bazıları. Ünlü isimler  gerekçeleri programlarının yoğunluğu olarak açıkladı ama daha dürüst olanlar ya da gerekçesi yeterince inandırıcı bulunmayanlar da var. İddialara göre Kyli Minogue işler oldukça politik hale geldikten sonra Kral için performans gösterme teklifini geri çevirdi.

Elton John ise kariyerinin veda turnesi nedeniyle yoğun olduğunu bu nedenle törende sahne alamayacağını açıklamıştı. Ancak bu buzdağının görünen kısmı olarak yorumlanıyor.  Prenses Diana’nın yakın arkadaşı olan John’un bu teklifi reddetmesinin temel nedeninin arkadaşının anısına saygısızlık etmemek olduğunu düşünüyor. Şarkıcı, 1997’de Lady Diana’nın cenazesinde ünlü bir performans sergilemişti.

Taç giyme töreninde hayaller Adele, gerçekler Katy PerryTaç giyme töreninde hayaller Adele, gerçekler Katy Perry

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.