Kılıçdaroğlu ‘sokağa çıkmayın’ dedi, Bülent Tezcan SADAT örneğini verdi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara seçim akşamı “Sokağa çıkmayın” dedi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını değerlendiren Bülent Tezcan, SADAT örneğini verdi.

Siyaset 6 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala katıldığı KRT TV canlı yayınında vatandaşlara seçim akşamı “Sokağa çıkmayın” açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını değerlendiren Bülent Tezcan, SADAT örneğini verdi.
Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın. Sevinç gösterileri yapmasın. Herkes evinde otursun. Ertesi sabah zaten zaten rakamlar netleşecek, YSK mazbatayı vermek zorunda kalacak. Çünkü sevinç gösterileri ile dışarıya çıkıldığında, taşkınlıklar olabilir. Bazıları provokasyona gelebilir. Eli silahlı unsurlar sokağa çıkabilir. Buna izin vermeyecek bir ortamı yaratmak zorundayız” dedi.

‘SADAT bunların bir örneği’

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasını 10 Haber’e değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan “Kemal Kılıçdaroğlu ‘sokağa çıkmayın’ açıklamasını özel bir istihbarata dayanarak mı yaptı” sorusuna “Biz seçim bölgelerinde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Genel Başkan bu açıklamayı gelen bir istihbarata göre yapıp yapmadığını bilmiyorum. Ancak bu iktidar geçmişten bu yana paramiliter yapılar kurma girişimi içindeydi. SADAT bunların bir örneği. Genel Başkan kapılarının önüne kadar gitti” diye yanıt verdi.

‘İktidar kışkırtıcı dil kullanıyor’

Hiçbir seçim dönemine bu kadar kışkırtıcı bir dil kullanılmadığını işaret eden Bülent Tezcan, “Bu süreçte hiçbir dönemde olmadığı kadar kışkırtıcı bir dil kullanılıyor hükümet kanadından. Genel Başkan bunları görerek halkımızdan sonuçların kesinleştiği 15 Mayıs sabahına kadar sağduyu çağrısında bulundu. Tabii ki sonuçlar kesinleştiğinde halkımız birlik beraberlik içinde bunun mutluluğunu yaşayacak” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.