Ed Sheeran’ın müziği bırakmasına gerek kalmadı: Çalıntı şarkı suçlamasından aklandı

Hayatının en zor dönemini yaşayan Ed Sheeran nihayet sevindirici bir haber aldı. İntihal suçlamasıyla yargılandığı davadan aklanan Ed Sheeran, cuma günü yayınladığı yedinci albümü 'Substract (-)'a gelen olumlu yorumların tadını çıkarabilir.

Kültür Sanat 7 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İntihalle suçlanan Ed Sheran, mahkemede aklandı.

Ed Sheeran, günlerdir gündemde olan dava sürecinden mutlu ayrıldı. Cuma günü yeni albümü ‘Substract (-)’ı dinleyiciyle buluşturan Sheeran, intihal davasından da aklandı. Hatırlanacağı üzere Ed Sheeran mahkeme salonunda, elinde gitarıyla ‘Thinking Out Loud’ isimli şarkısının, Marvin Gaye’in ‘Let’s Get It On’ şarkısından farklı olduğunu göstermek için akorlarını çalmıştı. Bu etkileyici gitarlı savunma sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Sheeran, bu süreçte çok yıprandığını, davayı kaybederse de müziği bırakacağını belirtmişti. Neyse ki buna gerek kalmadı.

Geçen hafta Manhattan’daki Federal Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Ed Sheeran, aralarında intihalle suçlandığı şarkının bestecisi Ed Townsend’in kızı Kathryn Griffin Townsend’in de bulunduğu isimlerin suçlamalarını dinlemişti. Duruşmanın perşembe günkü oturumunda ise görüşlerine bilirkişi olarak başvurulan müzikolog Alexander Stewart da Sheeran’ı zor durumda bırakacak açıklamalarda bulunmuştu. Suçlamalara elindeki gitarla yanıt veren Ed Sheeran’ı mahkeme haklı buldu.

Mahkeme, Grammy ödüllü Ed Sheeran’ın Marvin Gaye’in şarkısını kopyalamadığına hükmederek eserin özgün bir beste olduğu yönünde karara imza attı. Karar sonrası konuşan Sheeran “Davanın sonucundan dolayı çok mutluyum. Müziği bırakmak zorunda kalmayacağım gibi görünüyor”dedi. Sheeran, şimdi yeni albümüne daha fazla odaklanabilir.

Hüzünlü ve bir o kadar da karanlık sesler içeren yedinci stüdyo albümü ‘Substract(-)’ın hemen öncesinde dava süreciyle uğraşan Sheeran için son bir yıl aslında oldukça zorlu geçti. Hamile eşine kanser teşhisi konmasının ardından en yakın arkadaşı Jamal’ın hayatını kaybetmesi Sheeran’ın zor günler yaşattı.

Ed Sheeran’dan yeni albüm: Hayat devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.