Fenerbahçe, finalde Eczacıbaşı’nın rütbesini söktü

Fenerbahçe, final maçına kadar Sultanlar Ligi'nde yenilgi yüzü görmeyen Eczacıbaşı'nı 3-1 devirde ve seride 1-0 öne geçti. Sarı lacivertliler Efeler Ligi'nde de sezonu 3. sırada tamaladı.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe geriden geldi, final serisinde öne geçti.

Rakip Vakıfbank olmadığından mıdır yoksa Pazar gününün verdiği mahmurluktan mıdır bilinmez ancak nispeten daha az ateşli ortamda oynanan maç 15.00’te başladı. Salondaki hava yine eşsiz bir spor atmosferini ortaya koyuyor, her yaştan insan ailesiyle Burhan Felek’e akıyordu. Fenerbahçe, ev sahibi statüsünde olduğu maçta hata yapmak istemiyordu. Sarı-lacivertliler bu uğurda maça iyi başladılar.

İlk setin ilk kısmından sonra oyuna ağırlık koyan Eczacıbaşı, bilhassa rakibinin servis hatalarını da değerlendirerek eline geçirdiği üstünlüğü bırakmadı. Eczacı, kendine ayrılan kısmı dolduran taraftarının desteğiyle ilk seti 20-25 kazandı. Fenerbahçe ilk sette yaptığı hataları tekrarlamadığı ikinci sette adeta reaksiyon verdi ve 25-14’le maçı eşitledi. Özellikle Aslı Kalaç’ın bloklarıyla, Ana Cristina’nın da smaçlarıyla yıldızlaştığı üçüncü set, ilk iki sete nazaran daha çekişmeli geçti. Ancak Fenerbahçe önünde sonunda üstünlüğü sağladı 25-21’le öne geçti.

Yeni hocanın ilk işi: Aforoz edilenlere af geldi, Vargas siftah yaptıYeni hocanın ilk işi: Aforoz edilenlere af geldi, Vargas siftah yaptı

Dördüncü setle beraber ilk 3 sette etkisini pek hissettiremeyen Arina Fedorovtseva da devreye girmeye başladı. Tijana Boskovic’i bir türlü oyuna sokamayan Eczacıbaşı daha fazla direnemedi ve Fenerbahçe seti 25-17, maçı da 3-1 kazanarak şampiyonu belirleyecek seride 1-0 öne geçti. Ana Cristina 19 ve Melissa Vargas’ın 17 sayısının yanı sıra Aslı Kalaç, 7’si blok olmak üzere 10 sayı üretti. Eczacı’da Tijana Boskovic’in 19 sayısı mağlubiyete engel olamadı.

Seride ikinci maç 9 Mayıs saat 19.30’da bu kez Eczacıbaşı ev sahipliğinde yine Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.

Şampiyonlar Ligi bileti yolunda avantaj Vakıfbank’ın

Sultanlar Ligi’nde 3.’lük serisi ilk maçı THY ve Vakıfbank’ı karşı karşıya getirdi. Burhan Felek’teki maça iyi başlayan Vakıfbank oldu ve ilk set konuk ekibin 25-18 üstünlüğüyle tamamlandı. Vakıfbank ikinci sette de hız kesmedi ve 25-20’yle skoru 2-0 yaptı. Ev sahibi niteliğiyle maça çıkan THY üçüncü sette reaksiyon verebildi ve 25-23’le maçta durum 2-1 oldu. Ancak Vakıfbank dördüncü sette maça ağırlığını tamamen koydu, rakibine şans tanımadı ve 25-8’le beraber sahadan 3-1 galip ayrıldı. Vakıfbank’ta İtalyan Paola Egonu maçı 27 sayıyla tamamlarken Brezilyalı Gabi 18 sayıyla oynadı. Seride ikinci maç 9 Mayıs günü saat 16.00’da Vakıfbank Spor Sarayı’nda oynanacak. Vakıfbank bu maçtan galip ayrılırsa sezonu 3. tamamlayacak ve CEV Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkı elde edecek.

Eda Erdem Dündar boşuna gözyaşı dökmedi! Kabus böyle bittiEda Erdem Dündar boşuna gözyaşı dökmedi! Kabus böyle bitti

Efeler Ligi’nde 3. Fenerbahçe!

Fenerbahçe, Efeler Ligi 3.’lük serisinde Arkassapor’a konuk oldu. Serinin ilk maçında İstanbul’da 3-1 kazanan sarı-lacivertliler ikinci maçtan galip gelmesi halinde sezonu 3. bitirecekti. Bu hedef uğruna maça son derece kararlı başlayan sarı-lacivertliler ilk seti 25-19 kazandı. Arkas ikinci sette toparlandı ancak çekişmeli geçen mücadelenin sonunda Fenerbahçe 27-25’le durumu 2-0’a getirdi. Arkas sezona tutunmak adına çıktığı üçüncü sette daha da dirençli bir oyun ortaya koysa da Fenerbahçe bu seti de 29-27 kazandı ve sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe’de Kaan Gürbüz 18, Yacine Louati 15 sayı üretti.

Fenerbahçe, Arkas’a karşı 2’de 2 yaptı ve sezonu 3. bitirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.