Taylor Swift’le sahnede aşk başkadır

Taylor Swift, hayal kırıklıklarını, ilişkilerini, mutluluklarını kısacası yaşadığı her şeyi şarkı sözlerine aktaran; bazen imalarla bazen de açık açık anlatmasıyla bilinen bir şarkıcı. Ve bir kere daha şaşırtmıyor. Swift, şarkıcı Matty Healy ile sahneden birbirlerine ilanı aşk ediyor.

Kültür Sanat 8 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Amerikalı şarkıcı Taylor Swift’e zamanımızın en iyi hikaye anlatıcılarından biri gözüyle bakılıyor. Hayal kırıklıklarını, ilişkilerini, mutluluklarını kısacası yaşadığı her şeyi şarkı sözlerine aktaran bu bazen imalarla bazen de açık açık anlatmasıyla biliniyor Swift.

Hayranları da şarkıcının bu özelliğini biliyor, attığı her adımdan, sahnedeki mimik ve jestlerinden, ödül törenlerindeki konuşmalarından, kısacası söylediği her sözden ipuçları toplamaya çalışıyor. Swift’in hayatı son günlerde hayatı oldukça hareketli. Zira kısa süre önce oyuncu Joe Alwyn ile birlikteliklerini noktalayan Swift yeni bir aşka yelken açmış olabilir. Bunun bizi ilgilendiren kısmı ise yine sahnede küçük ipuçları paylaşarak hayranlarını meraklandırması.

Matty Healy’e selam!

Hayranlara göre Swift, kendisi gibi şarkıcı olan Matty Healy ile sahneden birbirlerine göndermelerde bulunuyor. Şu an geçen sene yayımlanan ‘Midnights’ albümünün turnesi için şehir şehir gezen  Swift, son konserinde kameralara anlamlı bir bakış fırlatarak “Bu senin hakkında, kim olduğunu biliyorsun. Seni seviyorum” dedi. Bu kısa an, hayranları tarafından kaydedilen bir video ile yakalandı ve hızlıca anlaşıldı ki 1975 grubunun solisti olan Healy de 3 Mayıs’ta Filipinler’deki konserinde tam olarak aynı sözleri söylemiş.

İlişkilerinin akıbeti ne olur bilinmez ancak  hayranlar Taylor Swift’in bir sonraki albümü için şimdiden heyecanlanabilir. Belli ki neler yaşandığını yine şarkı sözlerindeki ipuçlarından anlamaya çalışacağız.

Taylor Swift’ın yıllardır beklenen turnesi başladıTaylor Swift’ın yıllardır beklenen turnesi başladı

7 Temmuz’u bekleyin

Bu arada Swift, ‘Speak Now (Taylor Versiyonu)’  adlı albümünün yeni kaydını 7 Temmuz’da yayınlayacağını duyurdu. Bir hatırlatma, bu albümde yeni şarkılar yok. İlk olarak 2010’da yayımlanan ‘Speak Now’ albümü, Swift’in 18-20 yaşları arasında yazdığı şarkılardan oluşuyor. Albümün ‘Taylor Versiyonu’ olarak yeniden yayınlanmasının bir nedeni var: Telif hakları mücadelesi.

Swift, eski plak şirketinin şarkılarına ait kayıtları satması nedeniyle eserleri üzerindeki tüm haklarını kaybetmiş, bir çözüm üretmek için şarkılarını yeniden kaydetmeye başlamıştı. İlk olarak 2021’in ilk aylarında ‘Love Story’ şarkısını yeniden kaydetmiş daha sonra da  Fearless (Taylor’s Version) ve Red (Taylor’s Version) ile devam etmişti.

Bir dönüm noktası

Albüm, Swift’in kariyerinde bir dönüm noktası niteliğinde. Şarkıcının tüm parçalarının tek söz yazarı olduğu ilk ve tek albüm. Swift, Instagram’da yaptığı duyuruda “Albümü sizinle kutlamak için sabırsızlanıyorum” diyerek kendisi için neden özel olduğunu anlattı:

“Bu dönemdeki şarkılarımın özellikleri açık bir dürüstlük, günlük tutarmışçasına yazılmış itiraflar içermesi. Bu albümü seviyorum çünkü büyümek, saplanıp kalmak, uçmak ve çakılmak hakkında bir hikaye anlatıyor. Tüm bunlar hakkında konuşmak için hayatta kalmayı başardım.”

Taylor Swift’in albümü 230 milyon dolarlık satışa ulaştıTaylor Swift’in albümü 230 milyon dolarlık satışa ulaştı

Ed Sheeran'ın müziği bırakmasına gerek kalmadı: Çalıntı şarkı suçlamasından aklandıEd Sheeran’ın müziği bırakmasına gerek kalmadı: Çalıntı şarkı suçlamasından aklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.