51. İstanbul Müzik Festivali’nde 12 eser prömiyer yapacak

1 Haziran'da AKM'deki açılış konseriyle başlayacak olan 51. İstanbul Müzik Festivali, dünya çapında virtüöz ve topluluklara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 17 Haziran'a kadar sürecek olan festivalde 12 eser prömiyeri yapacak. Eserler arasında Fazıl Say'In 'Dünya Anne'si de var.

Kültür Sanat 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Dünyaca ünlü soprano ve şef, Barbara Hannigan, festivalin konuklarından.

51. İstanbul Müzik Festivali, özel etkinliklere ev sahipliği yapacak. 1-17 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde dünyaca ünlü virtüözler ve topluluklar sahne alacak. Festival, 12 eserin prömiyerine de ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında 8 eser dünya prömiyeri, 4 eser ise Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

Fazıl Say ve Serenad Bağcan, festivalde iki konsere imza atacak.

Fazıl Say’dan bir dünya prömiyeri

Geçen ay bestelediği ‘100. Yıl Marşı’ ile gündemde olamaya devam eden Fazıl Say’ın, festivalin siparişi üzerine, Türkiye’nin kadın şairlerinden ilhamla imza attığı ‘Dünya Anne’, festival kapsamında iki konserde izleyiciyle buluşacak. Konserde daha önce de Fazıl Say’ın çok sayıda performansında sahne alan Serenad Bağcan da yer alıyor. Festivalin en heyecan verici konserlerinden biri olacak Kadınlar Yeterince Bekledi’de ise festivalin siparişi üzerine Hollanda, Türkiye ve İran’dan kadın besteciler Meriç Artaç, Kate Moore ve Aida Shirazi tarafından yazılan üç bölümlük eser dünya prömiyerini yapacak.

https://youtube.com/watch?v=-Vt6GXqeGYM

Cumhuriyetin 100. yılına armağan: Cumhuriyet Tangoları   

İstanbul Müzik Festivali, Cumhuriyet’in 100. yılında, Türkiye’nin erken dönem tango bestecilerine saygı duruşunda bulunacak. ‘Cumhuriyet Tangoları’ konserinde izleyiciler, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası şefi ve besteci Hasan Niyazi Tura’nın festivale hediye ettiği, ilk defa dinleyici karşısına çıkacak yeni bir enstrümantal tango eseri dinleme fırsatı bulacak. Türkiye edebiyatının büyük yazarı Yaşar Kemal’in destansı romanının müzikli tiyatro uyarlaması ‘Binboğalar Efsanesi’ ise festivalin evsahipliği yaptığı bir diğer dünya prömiyeri. Konserde Michael Ellison’ın müziğini, metin ve rejide Simon Jones, koreografide Evrim Akyay, videoda NohLab tamamlayacak ve Can Okan’ın şefliğindeki Hezarfen Ensemble seslendirecek.

Kemanın kraliçesini dinlemek için erken davranın

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.