İspanya’yı ayağa kaldıran hediye! Kadın koşucuya ‘mutfak robotu’

İspanya'da kadınların katıldığı ve aile içi şiddete dikkat çekmek için yapılan koşunun kazanına mutfak robotu verildi. İspanyollar, organizatörleri 'cinsiyetçi' olmakla suçladı.

Spor 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Madrid'deki yarışın ödülü olay yarattı.

İspanya’da 7 kilometrelik geleneksel Carrera de la Mujer yarışı pazar yapıldı ve 32 bin kadın katıldı. Amatörlerin katıldığı  yarışı Sırp Ivana Zagorac kazandı. 24 dakika 7 saniyede bitişe ulaşan Zagorac’ın kazandığı yarış, kanserle savaş ve aile içi şiddet gibi konulara dikkat çekmek için gerçekleştirildi. Buraya kadar her şey güzeldi. Ta ki İspanya’nın eşitlikten sorumlu bakan Angela Rodríguez Pam sosyal medyadan mesaj yayınlayana kadar. Mesajla yarışın kazananına bir mutfak robotu, diğer yarışmacılara %0 yağlı ürünler verildiği ortaya çıktı. Pam, attığı tweette şunları söyledi: “Kazanırsanız: Ev hanımısınız, kazanmazsanız en azından kilo verirsiniz.”

Olimpiyatta gümüş madalya kazanan atlete 3 yıl menOlimpiyatta gümüş madalya kazanan atlete 3 yıl men

İspanya verilen ödüllerin cinsiyetçi olduğu gerekçisiyle büyük bir tartışma başladı. Yarışın organizatörleri, mutfak robotunun cinsiyetçi bir mesaj içerebileceğini düşünemediklerini belirten bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi: “Özür diliyoruz ancak verilen ödülü cinsiyetçi olmaktan ziyade sporcuların sağlıklı beslenmelerine destek olma amaçlı olduğunu düşündük. Herhangi bir kadını gücendirdiysek özür dileriz.”

Organizatörler gelecekte benzer bir hatanın olmaması adına özenli davranacaklarını açıkladı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.