Madrid’deki dev maç berabere, tur Manchester’a kaldı

Şampiyonlar Ligi'nin dev eşleşmesinde Real Madrid ile Manchester City yıldızları Vinicius Junior ve Kevin de Bruyne'nin muhteşem golleriyle 1-1 berabere kaldı. İstanbul yolcusu takım Manchester'da belli olacak.

Spor 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Real Madrid ve Manchester City, dev eşleşmenin ilk ayağında yenişemediler.

Real Madrid ve Manchester City, kamuoyu tarafından erken final olarak nitelendirilen eşleşmenin ilk maçı için Madrid’de karşı karşıya geldi. Bernabeu’da maç öncesi gediklisi olunan Şampiyonlar Ligi’nde kağıt üstündeki en ciddi rakiple karşılaşılacak olmanın verdiği heyecan vardı.

Maça daha atak başlayan taraf Manchester City oldu. Real Madrid, topu daha çok rakibine bırakan ve oyunu kendi yarı alanında kabul eden taraftı. Dakikalar 16’yı gösterdiğinde Manchester City’nin makinesi Erling Haaland, Thibaut Courtois’yı zorlamayı başardı ancak tecrübeli kaleci genç isme geçit vermedi. Real, 36. dakikada Eduard Camavinga’nın aldığı topla hücuma çıktı. Camavinga olağanüstü driblinginin ardından pası Vinicius’a verdi. Brezilyalı olağanüstü bir şutla topu ağlara gönderdi ve Real Madrid 1-0 öne geçti. O an yüzde 32’yle topa sahip olan Madrid ekibi attığı ilk şutta golü bulmayı başardı ve devreyi bu golle önde kapadı.

City, ikinci yarının başında baskısını artırdı. Pozisyonlar üreten ve tehlikeler bulan Manchester ekibi bir türlü Belçikalı file bekçisi Courtois’yı aşamadı. Real’in kalecisi, ilk 65 dakikada 5 kurtarışla City akınlarını savuşturdu. Ancak kilidi kıran isim bir başka Belçikalı Kevin de Bruyne oldu. Bruyne, 67. dakikada enfes bir gole imza attı. Golün ardından maçta tansiyon arttı, Carlo Ancelotti 69’da sarı kart gördü. Bu dakikadan sonra oyun biraz daha dengelendi. İki takım da birbirine bariz üstünlük kurmakta zorlandı. Ancak daha net gol pozisyonlarına giren taraf Real Madrid oldu. Bu kez de Brezilyalı kaleci Ederson kalesinde devleşti ve Madrid ataklarına geçit vermedi. Maç 1-1 berabere sonuçlandı. Maçın oyuncusu Kevin De Bruyne seçildi.

İki takım arasındaki oynanacak rövanş mücadelesi 17 Mayıs Çarşamba akşamı saat 22.00’de. Etihad Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma sonucu Titanların Savaşı’ndan finale yükselen takım belli olacak.

Deep Blue mu, Deep Purple mı?Deep Blue mu, Deep Purple mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.