Futbolcuların saadet zincirinde ünlü dermatolog da para yatırmış

Seçil Erzan’ın saadet zinciri kurarak dolandırdığı kişiler arasında olan ünlü dermatolog Evrim Pınar Güzel ve babası savcılığa verdiği ifadede 11 milyon lira kaybettiklerini söyledi.

Gündem 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Denizbank’ta şube müdürlüğü yapan Seçil Erzan’ın yüksek kar vaadiyle dolandırdığı isimler arasında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan gibi ünlü isimlerin bazı  yakın arkadaşlarının da olduğu ortaya çıktı.

Ünlü isimler adliyede ifade verirken sisteme para kaptırdığı için şikayetçi olanların sayısı artmaya başladı. Mağdurlar arasında ünlü dermatolog Evrim Pınar Güzel ve babası Burhan Taşpolat’ın da olduğu öğrenildi.

Milyonlarını kaptıran baba-kız, Sabah gazetesinin haberine göre  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Erzan ile 2013’te yatırım amaçlı tanışarak yakın arkadaş olduklarını belirten Güzel, dolandırıldıklarını medyaya yansıyan haberler sayesinde öğrendiklerini kaydetti.

Dilekçeye göre Güzel’in yatırımlarını doğru yapabilmek için danıştığı Erzan, özel bir sistem olduğunu söyleyerek bu sisteme 400 bin lira yatırmasını sağladı.

Yüksek kar vaadiyle onlarca kişiyi dolandıran Erzan, ‘amcası gibi’ gördüğünü söylediği Güzel’in babası Burhan Taşpolat’ı da sözde özel fona dahil etmeyi başardı.

2022’de 572 bin dolar (11 milyon lira) yatıran Burhan Taşpolat, parasının 1 yılda 1.5 milyon dolara yükseldiğini fakat bir türlü çekemediğini, Ocak 2023’de bir kısmını çekmek için Seçil Erzan ile defalarca konuştuğunu ancak teslimat ve hesaplarda sorun olduğu bahanesiyle oyalandığını anlatıyor.
Baba-kız dilekçelerinde ödemelerin bizzat şube müdürü odasında elden teslim ettiklerini, böyle büyük bir dolandırıcılıkta Erzan’ın yalnız olmadığını ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Seçil Erzan: Kandırmıştım

Seçil Erzan ifadesinde Burhan Taşpolat ve Evrim Güzel Pınar’dan para aldığını kabul ederek, “Evrim Pınar Güzel benim yakın arkadaşımdır. Dermatologtur. Yukarıda anlattığım şekilde Burhan Taşpolat’tan hatırladığım kadarıyla 200.000 dolar aldım. Evrim Pınar’dan da hatırladığım kadarıyla 400-500.000 dolar para almıştım. Aynı şekilde onları da daha fazla para vereceğim vaadiyle kandırmıştım. Şu anda bu durumu anlatırken çok utanıyorum. Burhan Amca’yı çok severdim. Onları kandırdığım için çok pişmanım” diye ifade vermişti.

Seçil Erzan'ın ifadesine ulaştık... Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuşSeçil Erzan’ın ifadesine ulaştık… Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.