Inter, en büyük rakibi Milan’ı 2-0 yendi, İstanbul yolunda dev adım attı

Hakan Çalhanoğlu'nun forma giydiği Inter, Milan'ı 2-0 yenerek Şampiyonlar Ligi finalinin yapılacağı İstanbul'a göz kıptı. Milano'nun iki takımının rekabeti dillere destan.

Spor 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Milano derbisi, en son 2003’te Şampiyonlar Ligi yarı final aşamasında sahne aldı. O eşleşmeyi kazanan takım sonrasında şampiyonluğa da uzandı. Milan, tarihinin 6. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna giderken ezeli rakibini geçti. Bu seferki final, İstanbul’da rakip de kim olursa olsun bölüm sonu canavarı olacak. Ancak sezonun sonunda kupanın kime gideceği şöyle dursun, rekabetin hararaeti 2023’teki yarı finalin ilk karşılaşmasında San Siro’nun her karışında hissedildi.

Milan taraftarı hazırladığı görkemli koreografiyle iki takımı karşılamıştı. Milan’daki burukluk, süper yıldız Rafael Leao’nun sakatlığı nedeniyle kadroda olmamasıydı. Hakan’lı Inter ise adeta topuyla tüfeğiyle San Siro çimlerine çıktı. Maça iyi başlayan taraf Inter oldu. 8. dakikada kornerden Hakan’ın ortasına muazzam bir vuruş yapan Edin Dzeko takımını öne geçirdi.

‘Milano futbol haftası’nda ilk defileye Inter damga vurdu!‘Milano futbol haftası’nda ilk defileye Inter damga vurdu!

Inter atakları bu golden sonra hız kesmeden sürdü. Rakip yarı alanda rahatlıkla çoğalabilen Milano’nun mavileri, 11. dakikada sol bek Federico Dimarco’nun asisti ve Henrikh Mkhitaryan’ın golüyle farkı 2’ye çıkardı. 15. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun füzesi direkte patladı.

Milano’da soğuk duş etkisi yaratan gollerle beraber Inter etkili oyununu sürdürdü. 32. dakikada Lautaro Martinez’in yerde kaldığı pozisyon sonrası hakem Gil Manzano penaltı noktasını gösterdi. VAR’ın uyarısı sonrası pozisyonu tekrar izleyen hakem kararından döndü ve Milan için felaket senaryosu gerçekleşmedi. İlk yarı 2-0 bitti.

Deep Blue mu, Deep Purple mı?Deep Blue mu, Deep Purple mı?

İkinci yarıya ev sahibi reaksiyon vererek başladı. Özellikle ceza alanı önünden atılan şutlarla Inter kalesini yoklayan Milan’da Sandro Tonali bir kez direğe takıldı. İlk şok dalgasını atlatan Inter kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Maçın kalan bölümünde gol sesi çıkmadı ve Inter, 2-0’lık avantajla deplasmandan ayrılmış oldu.

Eşleşmede rövanş mücadelesi 16 Mayıs Salı günü saat 22.00’de Guiseppe Meazza’da oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.