Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülü Zeynep Kaçar’ın

Yazar Zeynep Kaçar'ın ikinci romanı 'Yalnız' bu sene 15.'si düzenlenen Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülü'nü kazandı. Ödül töreni, haziran ayında Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro ve kazanan yazarların katılımlarıyla Fransız Sarayı’nda gerçekleşecek.

Kültür Sanat 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Zeynep Kaçar 2017'de yayımlanan ilk romanı 'Kabuk' ile okurlarla buluşmuştu.

15. Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülü’nün bu seneki kazananı Zeynep Kaçar oldu. Kaçar, ‘Yalnız’ adlı romanıyla ödüle layık görüldü. Doğan Kitap tarafından yayınlanan roman, kimliğinden koparılıp görülmez olan bir kadının tekrar var olma, kendini yeniden bulma ve görünür olma mücadelesini konu alıyor. Kitap, 2022 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü’ne de değer görülmüştü.

Kaçar, Instagram hesabından paylaşım yaparak mutluluğunu dile getirdi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zeynep Kaçar (@kesinbilgi)

Tüm kadınları tetikte olmaya davet ediyor

Liz Behmoaras’ın başkanlık görevini üstlendiği jüride ayrıca Yazgülü Aldoğan, Tomris Alpay, Emel Kefeli, Arzu Öztürkmen, Zeynep Sabuncu, Özlem Yüzak, Mine Haksal ve Tara Civelekoğlu yer alıyor. Jüri Başkanı Liz Behmoaras romanı şöyle anlatıyor: “Uzun bir uykunun ve zorunlu olduğu gibi dramatik bir uyanışın hikâyesidir Zeynep Kaçar’ın ‘Yalnız’ başlıklı romanı. Bir kadının verdiği küçük tavizlerin zaman içinde etrafında ördüğü parmaklıklarla bir hapishaneye dönüşümünün ve görünürde ona âşık, aklı başında bir erkeğin adım adım ürkütücü bir canavar haline gelişinin akıcı ve incelikli bir üslupla kaleme alındığı bu eser, adeta tüm kadınları tetikte olmaya davet etmekte.”

Ödül töreni, haziran ayında Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro ve kazanan yazarların katılımlarıyla Fransız Sarayı’nda gerçekleşecek.

Tom Hanks kitap yazdı, yeni Bond adayını açıkladı: Idris ElbaTom Hanks kitap yazdı, yeni Bond adayını açıkladı: Idris Elba

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.