Seçim propagandası ne deprem dinliyor ne depremzede

Adıyaman'da onlarca gence mezar olan İsias Otel'inin enkazının karşısındaki binaya seçim pankartı asıldı. Ak Parti Artvin Gençlik Kolları ise Kılıçdaroğlu’nun afişinin asıldığı bir binanın yıkıldığını tasvir eden bir video yayınladı.

Siyaset 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli depremde onlarca kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’da bulunan İsias Otel’in karşısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim posterinin asılması büyük tepki çekti.

25 KKTC’li voleybolcunun da yaşamını yitirdiği otelin karşısına asılan postere KKTC basınından da tepki geldi.

Bugün Kıbrıs gazetesi durumu manşetine taşıyarak “Bugün Kıbrıs’a ulaştırılan ve dün çekilen fotoğrafta enkaz altındaki şehirde sağlam kalan bir binaya imar affının sahibi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gülümseyen dev posterinin asıldığı görülüyor. Adıyamanlı yurttaşın çektiği fotoğraf acımasızlığın resmi olarak tarihteki yerini alıyor…” ifadelerini kullandı.

Adıyaman’da enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin çocuk voleybolcuları için İsias Otel’den şikayetçi olmuş, otel sahibi tutuklanmıştı.

Bina yıkılma videosuyla seçim çalışması

50 binden fazla yurttaşın can verdiği depremlerin açtığı yaralar daha tazeyken tepki çeken bir seçim PR’ı da Ak Parti Artvin Gençlik Kolları’ndan geldi. Gençlik kollarının sosyal medya hesabında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afişinin yer aldığı bir binanın depremle yıkılmasını tasvir eden ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aktarıldığı bir video yayınladı.

Video, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği, on binlerce yurttaşın ise evsiz kaldığı deprem felaketiyle dalga geçtiği iddiasıyla sosyal medyada büyük tepki topladı.

 

Adana için deprem uyarısı

Öte yandan; Önceki gün Konya’da gerçekleşen 4.1’lik depremin ardından ülke deprem gerçeğiyle bir kez daha yüz yüze gelirken Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden Adana’ya dikkat çekti ve yetkilileri uyardı. Açıklamalar sonrasında Adana deprem risk durumu araştırmaları da hız kazanmış durumda.

Görür’ün uyarısı şöyle:

“Yağmurlu-Göksun-K. Maraşta 5,1 ve 4,1 depremler oldu. Daha önceki tweetlerimizde de belirttiğimiz gibi, bu depremler 6 Şubat Gaziantep ve K. Maraş depremlerinden sonra Sürgü fayının Göksun civarındaki en batı ucunda meydana geldi. Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir. Geçmiş olsun.”

 

 

Seçime yedi gün kala AFAD’da yeni atamalar: 21 kişinin yeri değiştiSeçime yedi gün kala AFAD’da yeni atamalar: 21 kişinin yeri değişti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.