‘House of the Dragon’a devam, ‘Yedi Krallık Şövalyesi’ grevde

Hollywood grevi Westeros'a da sıçradı. Daha önce sayısız greve katılan yazar George R.R. Martin, bu grevin her zamankinden farklı olduğunu söylüyor. Martin ayrıca yapımların grevden nasıl etkilendiğini açıklayan bir blog yazısı yazdı: 'House of the Dragon' devam, 'Yedi Krallık Şövalyesi' grevde.

Kültür Sanat 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Hollywood Yazarlar Birliği grevi Westeros’a da sıçradı. ‘Game of Thrones’ serisinin yazarı George R.R. Martin, kaleme aldığı bir blog yazısında yapım aşamasındaki ‘Game of Thrones’un devam dizilerinin geleceği hakkında bilgi verdi, greve çıkan yazarlarla dayanışma içinde olduğu mesajını paylaştı:

“Grev başladı. Hiç kimse bunu istemedi – en azından bir parça akıllı olan hiçbir yazar – ancak yapımcılar, stüdyolar ve kanallar bize başka seçenek bırakmadı. Sendika, 1 Mayıs’taki son tarihe kadar müzakere yürüttü, ancak tango yapmak için iki kişi gerekir. 1 Mayıs’ın son saatlerinde, Amerikan Yazarlar Birliği grev ilan etti. Eylem 2 Mayıs’ta başladı. LA’daki her stüdyo arazisi ve çekim alanının önünde pankartlar var ve birçok şehirde de pankartlar var. Alışın. Onların uzun süre orada olacağını düşünüyorum.

Yazarlar hiç olmadığı kadar birlik içinde

Grevin ne kadar süreceğini öngöremediğini belirten Martin, daha birçok greve katılmış biri olarak bu grevin çok daha uzun sürebileceğini söylüyor: “Belki Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) üyelerinin yarın akılları başlarına gelir, anlamlı tavizler verirler ve her şey önümüzdeki hafta halledilir. Ancak ben olsam bu konuda bahse girmezdim. Bu seferki daha uzun sürebilir. Sorunlar daha önemli ve yazarları hiç şimdiki kadar birlik içinde görmemiştim.

Yedi Krallık’ta grev nerelerde?

Martin, en çok merak edilen soruyu da cevapladı ve yaratıcısı olduğu yapımların grevden nasıl etkileceğini açıkladı. Martin’in yürütücü yapımcılığını üstlendiği ‘Dark Winds’in ikinci sezonu da birkaç ay önce tamamlandı. Dizi muhtemelen, bu yaz AMC’de yayınlanacak. Üçüncü sezon hakkında grev sonrasında karar verilecek.

‘House of Dragon’da, Rhaenyra Targaryen rolünde Emma D’Arcy ve Daemon Targaryen rolünde Matt Smith.

‘House of the Dragon’un ikinci sezon çekimleri devam edecek. Zira senaryo aylar önce tamamlanmış ve daha fazla revizyon olmayacakmış. Martin, “Yazarlar işlerini yaptı, gerisi yönetmenlerin, oyuncuların, ekibin ve elbette ejderhaların elinde” diyor.

Martin, uzun süredir ertelenen ‘Kış Rüzgarları/The Winds of Winter’ kitabının bir kere daha erteleneceğini düşünenlere ‘rahatlayabilirsiniz’ mesajı verdi: “Korkarım bazılarınız, bu grevin Kış Rüzgarları’nı etkileyeceği gibi yanlış bir varsayımla, şu anda endişe nöbetleri geçiriyor olabilir. Rahatlayabilirsiniz. WGA, film ve televizyon yazarlarının bir birliğidir. Romanlarla hiçbir ilgisi yoktur. Tüm bu alanlarda devam eden projelerim var ve bu çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.”

Ancak Westeros’ta greve katılanlar da var. ABD’li yazar, spin-off dizisi ‘Yedi Krallık Şövalyesi: Gezgin Şövalye’nin yazar odasının süresiz olarak kapatıldığını, Ira Parker ve harika genç yeteneklerden oluşan ekibinin grevde olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı dahil herkesi devreye sokun: Grev, Nicole Kidman'dan Biden'a herkesi etkiliyorABD Başkanı dahil herkesi devreye sokun: Grev, Nicole Kidman’dan Biden’a herkesi etkiliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.