Yabancı kuralında geri sayım! İddialar ve yalanlamalar peş peşe

TFF’nin Cuma günü açıklayacağı yeni yabancı kuralına dair söylentiler ortaya çıkmaya başladı. Gelecek sezon 11 yabancının sahada olacağı iddia edildi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi bunu yalanladı.  

Spor 11 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Yabancı kuralıyla alakalı söylentiler ortaya atıldı, TFF Başkanı Büyükekşi yanıt verdi.

Yeni yabancı kuralı 12 Mayıs Cuma günü açıklanacak. Yabancı kuralı açıklanmadan konu hakkında çeşitli iddialar ortaya atılmaya başlandı. Bunlardan birisi Akşam gazetesinde yayınlanan haberdeki iddiaya ilk 11’de 11 yabancıya izin verilecek.  Şu an sahada en fazla 8 yabancı bulundurabilen takımlar, yeni sezonla birlikte maçlara 11 yabancıyla başlayabilecek.

Hem dipte hem zirvede hep başarılı bir hikaye: Okan BurukHem dipte hem zirvede hep başarılı bir hikaye: Okan Buruk

Kuralda esneklik ayrıntısı

Haberin bir başka detayına göre 14 yabancı oyuncu sözleşmesine izin verilecek. Ancak 23 yaş altı nitelikli yabancılar için 14 sözleşmenin üzerine de esneklik tanınacak. Fakat 14’ü aşan sözleşmeler için TFF’de oluşturulacak bir fona altyapılar için bir pay aktarılması zorunluluğu getirilecek.

“Aboubakar, Lewandowski  ile kıyaslanabilir”

3. Ligler bölgeselleşiyor

Aynı haberde alt ligleri ilgilendiren çarpıcı ayrıntılar da yer alıyor. Buna göre takımlar yaptıkları 23 yaş altı yabancı transferlerinin bazılarını B takımlarında oynatabilecekler. B takımlar 3. Lig’e dahil edilecek ve 3. Lig bölgesel hale getirilecek. Bu takımlar TFF 1. Lig’e kadar yükselebilecek ancak Süper Lig’de mücadele edemeyecekler.

Büyükekşi’den yanıt

İddialara Mehmet Büyükekşi’den yalanlama geldi. Büyükekşi, verdiği demeçte, “Cuma günü Kulüpler Birliği’yle bir toplantı olacak. Spor basınına sesleniyorum. Lütfen bizim ağzımızdan duymadığınız veya sitemizden yayınlamadığımız hiçbir şeye itibar etmeyin. Öyle bir şey yok” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.