“Aboubakar, Lewandowski  ile kıyaslanabilir”

Beşiktaş’ın eski sol bek oyuncusu Fabrice N’Sakala, kadro dışı kalış sürecini, kulüpten ayrılışını ve Vincent Aboubakar’la ilgili görüşlerini anlattı.

Spor 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Son olarak Beşiktaş'ta forma giyen Fabrice N'Sakala çarpıcı açıklamalarda bulundu.

32 yaşındaki Fabrice N’Sakala, 2020-21 sezonu başında Alanyaspor’dan Beşiktaş’a transfer oldu. İki sezon siyah-beyazlı formayı giyen sol bek, takımıyla bir Süper Lig ve bir Türkiye Kupası zaferi yaşamıştı. Ancak N’Sakala’nın Beşiktaş’tan ayrılış süreci olaylı olmuştu. Oyuncu, alınan bir yenilginin ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımla camiada tepki çekmişti.

N’Sakala, Umut Meraş transfer edildiğinde bir şeylerin ters gittiğini anladığını söyleyen N’Sakala, Şampiyonlar Ligi’ndeki Sporting Lizbon maçının son maçı olduğunu daha önceden bildiğini de anlattı. Süreç içinde Gökhan Töre, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier gibi arkadaşlarıyla konuştuğunu ve kardeş gibi olduklarını belirten N’Sakala, bir şeylerin ters gittiğini hep beraber anladıklarını vurguladı.

Basit matematik: Cenk + Aboubakar = BaşarıBasit matematik: Cenk + Aboubakar = Başarı

“Ljajic bir anda yok oldu”

Fabrice N’Sakala, bazı oyuncuların yaz aylarında bir anda yok olduklarını belirterek, “Bazılarımız yazın bir anda yok oldu, Ljajic gibi. Bir gün antrenmana geldim, ‘Adem nerede?’ diye sordum, kimse cevap veremedi. Daha bir gün önce birlikte çalışmıştık. Kötüydü, o durumda olmak zordu” dedi.

Adem Ljajic’in Beşiktaş kariyeri büyük ölçüde hayal kırıklığı oldu.

N’Sakala, kadro dışı kalmış olmasının kariyerinde olumsuz bir sayfa açtığına dikkat çekti ve şunları anlattı: “Bugüne kadar konuştuğum tüm kulüpler, neden kadro dışı kaldığımı merak etti. ‘Ben bile bilmiyorum’ dedim. Birden oluverdi. Onlar da belki bedenimde bir sorun vardır diye düşündü. Bir futbolcu için bunları yaşadıktan sonra ayakta kalmak çok zor.”

Kadro dışı kalma süreci

Kadro dışı kalmasının gerçek sebebini öğrenemediğini belirten N’Sakala, Başlangıçta Trabzonspor ile ilgili bir fotoğrafı beğendiğim için olduğunu söylediler. Bunu ilk kez yapmamıştım. Şampiyonluk sezonunda Trabzonspor’a 2-1 yenildiğimiz maç sonrasında da fotoğraf beğendim” dedi. N’Sakala, takımdaki başka bir oyuncunun da aynı paylaşımı beğendiğini ancak başına gelenlerden sonra paylaşımı çektiğini belirtti. Futbolcu, “’Ne oluyoruz ya?’ diye düşündüm. Problem bendim. Olanları kabul ettim; çünkü ben profesyonelim” diye konuştu.

Sol bek, o dönem bir Beşiktaş maçının ardından galibiyet paylaşımı yapan Yusuf Sarı’nın gönderisini beğenmişti. Daha sonra Alanyaspor’dan eski takım arkadaşı Manolas Siopis’in de bir gönderisini beğenen oyuncu, Adem Ljajic için de “Ljajic’i özledim” paylaşımı yapmıştı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

YS⚡️ (@yusuf_sariiiii)’in paylaştığı bir gönderi

N’Sakala, Siopis’le ilgili paylaşımı hakkında  “Bir gün takım arkadaşı, bir gün rakip ama sonsuza kadar aile… Rakibime saygı duymak, nazik olmak saygısızlık değildir” şeklinde konuşmuştu.

“Avrupa’da geleceğin için fit kalabiliyorsun”

Kadro dışı kaldıktan sonra işlerin daha da kötüleştiğini belirten N’Sakala, “Türkiye’de kadro dışı kalınca takımda duruyorsun, işler Avrupa’daki gibi işlemiyor. Orada kadro dışı kalınca antrenman yapabiliyorsun, kadroda olmasan bile geleceğin için fit kalabiliyorsun, bol şans diliyorlar. Türkiye’de böyle değil, bizzat öğrendim” dedi.

“Aboubakar, Lewandowski  ile kıyaslanabilir”

N’Sakala, zamanında Aboubakar’ın gitmesinin hata olduğunu dile getirmişti. Görüşünün arkasında olan oyuncu, “Bir santrfor olarak Aboubakar’ı Lewandowski gibi Avrupa’nın en iyileri ile kıyaslayabilirsiniz” diyerek eski takım arkadaşını övdü. N’Sakala, Ronaldo’yu transfer eden ve Aboubakar’la yollarını ayıran Al-Nassr’ın “Aboubakar’ı istiyoruz” dediğini ve oyuncuyu aradığını söyledi.

N’Sakala’dan Aboubakar’a büyük övgü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.