Uslu duran taraftar parayı kapacak!

Tunus Futbol Federasyonu statlardaki şiddet olaylarını azaltmak için “ideal” taraftarlara para ödülü vermeyi vadetti.

Spor 12 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tunus'taki holiganizme teşvikli çözüm.

Tunus futbolu, son yıllarda pek çok kez holigan şiddeti haberleriyle sarsıldı. Olaylarda birçok polis yaralandı ve pek çok kişi gözaltına alındı. Son olarak Esperance’nin Afrika Şampiyonlar Ligi’nde Cezayir’in JS Kabylie takımını ağırladığı maçta bir taraftarın elinde elektrikli testere görülmesi adeta bardağı taşıran son damlaydı.

Olaylar üzerine Federasyon Başkanı Wadia Jariaa, İçişleri Bakanı Kamal El-Feki ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, federasyon, Tunus Futbol Ligi’nin de katkılarıyla lig ve kupa maçlarında taraftarı olay çıkarmayan takımlara 10 bin dinar (2.592 sterlin) para ödülü verileceğini açıkladı.

Nihat Özdemir'e göre Trabzonspor alnının akıyla şampiyonluğu kazandıNihat Özdemir’e göre Trabzonspor alnının akıyla şampiyonluğu kazandı

Uygulama, şayet başarılı sonuç verirse gelecek sezon itibarıyla alt liglerde de başlatılacak. Söz konusu nakit teşviki alışılmışın dışında bir uygulama olarak dikkat çekti. Esperance, az önce bahsedilen olaylı maçın ardından Afrika Futbol Konfederasyonu tarafından 2 maç saha kapama cezasına çarptırıldı. Takım, Al-Ahly ile oynayacakları yarı final müsabakasında seyirci desteği olmadan mücadele edecek.

‘Milano futbol haftası’nda ilk defileye Inter damga vurdu!‘Milano futbol haftası’nda ilk defileye Inter damga vurdu!

Takım aynı zamanda 300 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. Öte yandan Esperance, gelecek 12 ay içinde taraftarının benzer bir isyana imza atması halinde Şampiyonlar Ligi’nde bir sezon boyunca men edilecek. Tunus ekibinin aldığı ilk ceza bu değildi. Geçen sezon yerel ligdeki Etoile Sportive Sahel maçında yaşanan olaylar sonrası takımın stadı iki maç için daha kapatılmıştı. Federasyon, benzer olayların azaltılması için e-bilet satışının teşviki üzerinde de çalışıyor.

Kendi kaderinin kusursuz yazarı: Kevin De BruyneKendi kaderinin kusursuz yazarı: Kevin De Bruyne

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.