Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde kafayı kullandı

Kadınlar Ligi yarı finalinde Fenerbahçe, kendi sahasında Galatasaray'ı iki kafa golüyle yenerek haftaya oynanacak rövanş öncesinde avantaj sağladı.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kadın Futbol Süper Ligi yarı finali bir derbi maçına sahne oldu. Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde oynanan karşılaşmaya sarı lacivertliler adeta golle başladı. Sol kanattan Alice’in ortaladığı topta Marcano füzel bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi. Fenerbahçe 62. dakikada bu kez sağ kanattan geldi. Coleman’ın arka direğe yükselttiği topa maçın yıldızı Alice harika bir kafa vuruşu yaptı. Bundan sonraki dakikalarda iki takımın çabası sonucu değiştirmeye yetmedi. İki maçlı eleme usulüne göre yapılacak eşleşmenin rövanşı 20 Mayıs’ta Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılacak.

Fenerbahçe duvarı... Ortayı kapattılarFenerbahçe duvarı… Ortayı kapattılar

Fenerbahçe Teknik direktörü Serhat Deniz, maçtan sonra yaptığı açıklamada “Galibiyet önemli ama her şey bitmedi, bir maç daha var. Avantaj bizde ve en iyi şekilde o maçta da oynayarak turu geçen taraf olmak istiyoruz. Bu maç mücadele veren, oynayan, oynamayan tüm oyuncularımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl kupayı kazanan taraf olacağız. Finale bir maç daha var. Fenerbahçe’de her zaman hedef şampiyonluktur” dedi. Oyunculardan Cansu Kara şunları söyledi: “İlk maçı galibiyetle kapatmak çok önemliydi. Bunun için çok mutluyum. Florya’da bir maçımız daha var. Kazanarak finale yükseleceğiz. Finalde kimle karşılaşacağımızı bilmiyoruz ama hedefimiz şampiyonluk ve şampiyon olacağız.”

Fenerbahçe sultanlığını ilan etti: ŞampiyonFenerbahçe sultanlığını ilan etti: Şampiyon

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET avantajı kaptı

Yarı finalin diğer maçında Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, sahasında ALG Spor’u 3-1 yendi. Başkent ekibinin golleri 30 ve 90+4’te Olha Ovdiychuk ile 66’da Armisa Kuc’tan geldi. Konuk takımın tek sayısını ise 52’de Ruth Monique Kipoyi ağlara gönderdi. Karşılaşmanın rövanşı 20 Mayıs’ta Gaziantep’te oynanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.