İtalya’da günün kazananı Inter

Serie A’da Şampiyonlar Ligi potası için yarış hız kesmeden devam ederken günün hata yapmayan tek takımı Inter, Sassuolo galibiyetiyle 3. sıraya çıktı. Milan ve Lazio ise hayal kırıklığı yaşadı.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İtalya'da Inter kazanarak 3. sıraya çıktı.

Serie A’da şampiyonun belli olması üzerine gözler Şampiyonlar Ligi potası için verilen savaşa çevrildi. Uzun süre ligi ikinci sırada götüren Mauricio Sarri’nin Lazio’su günün ilk maçında kümede kalma mücadelesi veren Lecce’yi ağırladı. Lazio, 34’te Ciro Immobile ile öne geçti. İlk yarının son anlarında Lecce, Remi Oudin ile beraberliği yakaladı. Oudin 51’de takımını öne geçirdi. Lazio’nun bir puanı kurtardığı gol 90+4’te Sırp Sergej Milinkovic-Savic’in ayağından geldi. Maç 2-2 bitti ve Lazio puanını 65 yaptı. Son dakika golüyle 3 puanı kaçıran Lecce ise puanını 32’ye yükseltti.

Seçim sonuçları ne diyor?Seçim sonuçları ne diyor?

Milan fırsat tepti

Lazio’nun beraberliğinin ardından takipteki Milan’a gün doğdu. Milano ekibi galibiyetle puan farkını 1’e indirebilirdi. Spezia deplasmanında evdeki hesap çarşıya uymadı. Bir türlü aradığı golü bulamayan konuk ekip 75’te Przemyslaw Wisniewski’nin golüyle geri düştü. 85’te Salvatore Esposito takımını 2-0 öne geçirdi ve maçın sonucunu belirledi. Kümede kalma mücadelesi veren Spezia bu galibiyetle puanını 30’a yükseltti ve 17. sırada bir maç eksiği olan Verona’yla puanını eşitledi. Milan ise 61 puanda kaldı.

‘Milano futbol haftası’nda ilk defileye Inter damga vurdu!‘Milano futbol haftası’nda ilk defileye Inter damga vurdu!

Inter’in yükselişi ligde de devam ediyor

Hafta içi Milan deplasmanından 2-0’la dönen ve İstanbul yolunda büyük avantaj yakalayan Inter, rakiplerinin puan kaybettiği haftada Sassuolo’yu ağırladı. Mavi-siyahlılar Romelu Lukaku’nun 41’deki şahane golüyle öne geçti. 55’te Ruan Tressoldi topu kendi ağlarına gönderdi ve 58’de Lautaro Martinez, farkı 3’e çıkaran golü attı. Sassuolo pes etmedi. 63’te Matheus Henrique ve 77’de Davide Frattesi’nin golleri farkı 1’e indirdi. Ancak son noktayı perdeyi açan Lukaku koydu. Belçikalı 89’da sahneye çıktı ve maç 4-2 sonuçlandı. Inter puanını 66’ya yükseltti ve Lazio’yu geride bırakarak haftayı 3. sırada bitirmeyi garantiledi.

Merih’li Atalanta yarıştan kopuyor

Şampiyonlar Ligi potasında ligin boyu kısaldıkça mücadeledeki takım sayısı azalıyor. Juventus’un çıkışı onları ikinci sıraya sabitlerken, öte yandan Merih’li Atalanta’nın düşüşü takımı yarıştan kopardı. Atalanta konuk olduğu Salernitana’ya Antonio Candreva’nın 90+3’teki golüyle mağlup oldu ve 58 puanda kaldı. Atalanta haftayı dördüncü Lazio’nun 7 puan gerisinde kapattı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.