Elon Musk duyurdu: Twitter kapanmasın diye bazı içeriklere Türkiye’den erişim kısıtlanmış

Twitter, platformun Türkiye'de açık kalmasını sağlamak amacıyla bazı içeriklere erişim engeli getirildiğini duyurdu. Kurum, hangi hesap ya da içeriklere bunun uygulandığını açıklamazken, Elon Musk da gelişmeleri doğrulayarak tamamen kapatılmasındansa kısmi olarak içerikleri engellediklerini söyledi.

Siyaset 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Twitter, el değiştirdiğinden beri işçi kıyımı, mavi tik kuralı gibi birtakım değişikliklere uğradı.

Twitter, Türkiye’deki seçimlere bir gün kala yaptığı duyuruyla, Türkiye’deki bazı içeriklere erişim engeli getirildiğini bildirdi. Önce kurumsal olarak duyurulan bu durum, sorular üzerine Twitter CEO’su Elon Musk tarafından da doğrulandı.

Bu duyuruların yapıldığı Global Affairs hesabından, İngilizce ve Türkçe olarak yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: “Twitter’a iletilen erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca ve Twitter’ın Türkiye’de kullanıma açık kalmasını sağlamak amacıyla, Türkiye’de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik.”

Hangi hesaplara ya da içeriklere kısıtlama getirildiğine dair bir açıklama yapılmazken ikinci bir Tweet’te de “Politikalarımız çerçevesinde ilgili hesap sahiplerini bu işlemler hakkında bilgilendirdik. Engellenen içerikler dünyanın geri kalanında erişilir olmaya devam edecektir” denildi.

Bu açıklamanın devamında Elon Musk’a gelen tepkilerin bazılarına Musk cevap verdi. Bloomberg yazarı Matthew Yglesias’ın “Türk hükümeti, Twitter’dan seçimden önce rakiplerini sansürlemesini istedi ve Elon Musk buna uydu” sözlerine “Kafayı mı yedin” diye yanıt veren Musk, “Twitter’ın tamamen engellenmesi mi birkaç tweetin kısıtlanması mı? Hangisini tercih ederdin?” ifadesini kullandı.

Musk bağımsız gazeteci Brian Krassenstein’ın, Twitter’ın bu uygulamasıyla ilgili daha şeffaf bir duyuru yapmasına dair isteğine de, “Türk Hükümeti’nin bize gönderdiğini yayınlayabilirdik. Yapacağız” karşılığını verdi.

Elon Musk Twitter'a aradığı CEO'yu buldu: Linda YaccarinoElon Musk Twitter’a aradığı CEO’yu buldu: Linda Yaccarino

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.