CHP’de ikinci tur hazırlığı: Kılıçdaroğlu sertleşiyor… 6’lı Masa toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda CHP görev değişiklikleriyle yola devam edecek. Kılıçdaroğlu, ekibinden Onursal Adıgüzel, Akan Abdula gibi isimleri görevden alırken Mehmet Ali Yüksel’i "Başdanışman" olarak atadı. Öte yandan 6'lı Masa bugün toplanıyor.

Siyaset 17 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine hazırlanan CHP’de strateji belirlendi. Pozitif kampanyanın yerini, sert kampanyanın alması bekleniyor.

Kampanyada bundan sonraki aşamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevinin devamı durumunda yaşanabileceklere işaret edilecek. Bu süreçte toplumun Kılıçdaroğlu’na karşı ‘endişeleri’nin giderilmesi hedefleniyor.

Neden kazanamadı: Kılıçdaroğlu’na güven sorunu, güvenlik sorunu yarattı! Neden kazanamadı: Kılıçdaroğlu’na güven sorunu, güvenlik sorunu yarattı! 

Ana yürütücü İmamoğlu

Diken’den Altan Sancar’ın haberinde, yeni kampanya sürecinin ana yürütücüsünün Ekrem İmamoğlu olacağı iddia edildi. İmamoğlu’nun kampanya ekibinin sürece dahil olduğu, belirlenen strateji üzerinden söylemlerin üretileceği belirtildi. İmamoğlu bu süreçte atılacak adımları ve kullanılacak söylemleri belirleyen ve ön plandaki isim olacak.

Habere göre, İmamoğlu’yla birlikte Mansur Yavaş’ın da bu söylemlerin topluma aktarılması konusunda büyük etkisinin olması bekleniyor.

Ancak, kulislere yansıyan bu haber İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen haber sitesi Odatv’ üzerinden yalanlandı.

Odatv’de yer alan habere göre, çıkan kulis haberlerinin nedeni olası bir başarısızlığı Ekrem İmamoğlu’na yıkmak için bu haberler yayılıyordu.

Kılıçdaroğlu’ndan gençlere: 12 günümüz var, bu karanlık tünelden çıktık çıktık

Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “gençlerin kaygılarını gidereceğini” söyledi. Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Farkında mısınız? Gençliğiniz bir daha gelmeyecek. 12 günümüz var, bu karanlık tünelden çıktık çıktık…” dedi.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasına ilişkin mesaj paylaştı.

HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’ne göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, “Öyle bir noktada ki her şey, domuz bağcılar yüce Meclis’e gönderildi! Kadınları cansız birer eşya gibi sahiplendirmek isteyenlere bütün yolları açtılar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Sevgili Gençler,
İlk tur bitti. En büyük gerçek şu ki, sandıktan değişim mesajı çıkmıştır. Değişim isteyenler artık bu ülkede istemeyenlerden daha fazla. Ancak şurası da net, bu kadar ceberut bir iktidardan kurtulmak için çok daha fazla mücadele etmesi gereken taraf da biziz.

Genç arkadaşlarımın mesajını da aldım. Başım üstüne. Onların kaygılarını gidereceğim ama onların da beni duymasını istiyorum. Öyle bir noktada ki her şey, domuz bağcılar yüce Meclis’e gönderildi! Kadınları cansız birer eşya gibi sahiplendirmek isteyenlere bütün yolları açtılar.

En büyük kazığı da gençlere attılar. Sizin hiçbir şeye yetecek paranız yok. Bir kahveyi bile düşünmek zorundasınız. Yaşama sevinciniz çalındı. Oysa gençlik kaygısızlıktır. Bunu bir gün bile yaşatmadılar size. Bizler tartışırken, onlar size karşı birleşmiş durumda.

Şimdi bir bakalım, günün sonunda elimizde ne var? Dipsiz bir karanlık… Farkında mısınız? Gençliğiniz bir daha gelmeyecek. 12 günümüz var, bu karanlık tünelden çıktık çıktık…”

Kılıçdaroğlu’ndan taziye mesajı

Şırnak’ta gerçekleşen terör operasyonunda dört jandarma personeli ile bir güvenlik korucusu şehit oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından taziye mesajı yayımladı: “Şırnak’ta düzenlenen operasyonda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır; yaralanan güvenlik korucumuz ve askerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!”

Tanju Özcan paylaştı, Kılıçdaroğlu beğendi

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ‘Bay Kemal sığınmacıları gönderecek’ tweet’ini beğendi.
Özcan Twitter’da şunları dile getirdi: “28 Mayıs sığınmacıları göndermeyeceğim diyenler ile göndereceğiz diyenlerin seçimi olacak. Kalsın diyenler Tayyip Erdoğan’a, gitsinler diyenler Kılıçdaroğlu’na verecek. Ben nasıl gönderdiysem Bay Kemal de gönderecek!”

Kılıçdaroğlu, Özcan’ın bu tweet’ini beğendi.

Öta yandan Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP’ye sert eleştirilerde bulundu.

Özcan, “Artık yeter. ABD uşağı HDP’nin 3 kuruşluk oyunu alacağız diye milyonlarca Türk Milliyetçi, Atatürkçü insanı üzüyorsunuz. Çadır Mahkemelerini kuran, Apo mektubu okutan, Oslo’da kirli pazarlıklar yapan, 13 milyon sığınmacıyı göndermeyiz diyenlere oy vermeye mahkum ediyorsunuz insanları. Net ve açık olalım. PKK terör örgütüdür, Apo cezaevinden tabutla çıkacak, sığınmacılar derhal gönderilecek demekten çekinmeyelim” dedi.

Bir takipçisinin “Başkanım tweet atacağına arasana adamı ” sözleri üzerine ise Özcan, “Açmıyor ki…” diye yanıt verdi

Deprem bölgesi çağrısı: 10 düşünelim 1 diyelim

Kemal Kılıçdaroğlu, Maraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan bölgelerle ilgili son günlerde sosyal medyada yapılan açıklamalara ilişkin bir paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları kaydetti: “Lütfen deprem bölgesi insanımıza söyleyeceğimiz her şeyde, 10 düşünelim 1 diyelim. Hiçbir siyaset o insanların kalbini kırmaya değmez. Her bir vatandaşımız, hele hele depremzedelerimiz, politik tercihi ne olursa olsun benim başımın üstündedir” dedi.

Kılıçdaroğlu Babala TV’ye çıkacak

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Babala TV’de Oğuzhan Uğur’un sunduğu ‘Mevzular Açık Mikrofon’ programına katılacağı bildirildi. Oğuzhan Uğur sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu’nun kendisini arayarak katılımını teyit ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Jahrein’i aradı

Jahrein ismi ile tanınan sosyal medya yayıncısı Ahmet Sonuç, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda konuştuklarını söyledi. Sonuç, Kılıçdaroğlu’nun “Eleştirilerinizi dikkate alıyoruz ve yazdıklarınızı okuyoruz” dediğini aktardı.

Ahmet Sonuç’un paylaşımı şu şekilde:

“Az önce Kılıçdaroğlu aradı. “Eleştirilerinizi dikkate alıyoruz ve yazdıklarınızı okuyoruz. Emin olun elimizden geleni yapıyoruz Ahmet Bey” dedi.

Kısa bir görüşme oldu. 2. tura hazırlandıklarını umutlarının gram eksik olmadığını belirtti. Bana aktarmak düşer sevgili takipçi.”

https://twitter.com/jahreindota/status/1658546145407164433?s=20

6’lı Masa bugün toplanıyor

Habertürk’ten Mahir Kılıç’ın haberine göre CHP Genel Merkezi’nden Türkiye genelindeki tüm teşkilatlara cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için saha çalışmalarına vakit kaybetmeden başlanılması için talimat verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla gönderilen “Mücadeleye devam. Buradayız!” başlıklı yazıda il ilçe ve büyükşehir tüm belediye başkanlarının kendi illerinde saha çalışmalarını yürütecekleri belirtildi. Yazıda tek milletvekili olan illerin milletvekilleri hariç, 26. 27. ve 28. dönem milletvekillerinin CHP Meclis Grup Başkanlığı tarafından kendi illeri dışındaki illerde görevlendirileceği kaydedildi. Çalışmalara il başkanlıkları kadın kolları ve gençlik kolları da katılacak.

Öte yandan, Millet İttifakı’nı oluşturan 6 lider de yarın CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelerek ikinci turun yol haritasını belirleyecek.

CHP Genel Merkezi’nde 11’inci kat krizi: Seçim gecesi neler yaşandı?

İnternete düşen çelişkili sandık verileri: İletişim Başkanlığı ‘YSK değil CHP yanlış girmiştir’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.