MİT nokta operasyonları sürdürüyor: PKK’nın mali sorumlusu öldürüldü

MİT geçen hafta Irak’ın Gara bölgesinde beş üst düzey PKK yöneticisini nokta operasyonlarla etkisiz hale getirmişti. 14 Mayıs’ta da Suriye’nin kuzeyinde bir yönetici öldürüldü. Dün de Suriye’de gerçekleştirilen operasyonla PKK’nın Kobani’deki mali sorumlusu etkisiz hale getirildi.

Gündem 18 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 4 Mayıs’ta terör örgütü PKK/KCK’nın eğitim sorumlusu Ahmet Gümüş’ü, 5 Mayıs’ta özel güç lojistik sorumlusu Neçirvan Seven’i, 7 Mayıs’ta da kırmızı bültenle aranan özel güç cephe sorumlusu Eyvaz Beyaz’ı, Irak’ın Dohuk-Gara bölgesinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. 10 Mayıs’ta örgütün özel güç havacılık birimi sorumlusu Tekin Okan aynı bölgede nokta operasyonla öldürüldü. MİT, 11 Mayıs’ta PKK/KCK’nın özel güç kurye sorumlusu Müslüm Ürper’i, etkisiz hale getirerek nokta operasyonlarını sürdürdü. MİT, son olarak 14 Mayıs’ta örgütün Hol eyaleti genel sorumlusu Haydar Demirel’i etkisiz hale getirerek nokta operasyonları Suriye’nin kuzeyine taşıdı. Nokta operasyonlar dün de devam etti.

MİT nokta operasyonları sürdürüyor: Eyalet sorumlusu etkisiz hale getirildiMİT nokta operasyonları sürdürüyor: Eyalet sorumlusu etkisiz hale getirildi

MİT, 2013 yılında PKK/YPG’ye katılan ve örgüt adına Türkiye, Irak ve Suriye’de birçok alanda faaliyet gösteren Tuba Karakoç’u hedef listesine aldı. Karakoç, saha ajanlarına verilen talimat doğrultusunda takibe alındı.

Dağ kadrolarına finansal destek sağlamak üzere sık sık Irak’a gidip, geldiği belirlenen Karakoç, Suriye’de Sırrin ile Ayn İsa arasında bir bölgede yapılan operasyonla etkisiz hale getirildi. Böylece örgütün bu alandaki faaliyetlerinin sekteye uğrayacağı belirtildi.

Şırnak'tan acı haber: 4 asker, 1 korucu şehitŞırnak’tan acı haber: 4 asker, 1 korucu şehit

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.