Müdür yardımcısı kadın evinde ölü bulundu: Polis şüpheli ölümü soruşturuyor

Son yıllarda artan şüpheli kadın ölümlerine bir yenisi daha eklendi. Hakkâri Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Miran Altürk, evinde ölü olarak bulundu. Şüpheli ölümle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Gündem 20 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Geçen yıl 334 kadın, erkekler tarafından öldürüldü, 245 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. 2021 yılında 217 kadın şüpheli şekilde ölü bulunmuştu. Bu yıl da her ay neredeyse 20 kadın şüpheli şekilde ölüyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, özellikle bazı aylarda şüpheli kadın ölümü sayısının kadın cinayetleri sayısını aştığını ve bu durumun kaygı verici olduğunu belirtiyor.

Şüpheli kadın ölümleri kaza ya da intihar süsü verilerek gerçekleşiyor. Bunların yanında ateşli silahlarla gerçekleşen cinayetlere de kaza süsü verilebiliyor. Ölü bulunan ya da öldürülen kadının yakınları şüpheli bir durum olduğunu düşünerek mahkemeye başvuruyor. Bu dosyalarda, aileler ve avukatlar delillerin yeniden toplanmasından dava sürecinin takibine kadar zorlu ve uzun bir hukuk mücadelesi veriyor.

Gabonlu Dina'nın eşyalarını alan anne ve babası gözyaşlarına boğulduGabonlu Dina’nın eşyalarını alan anne ve babası gözyaşlarına boğuldu

Dün gerçekleşen şüpheli ölüm Sümbül Mahallesi’ndeki Tekser Konutları’nda meydana geldi. Hâkkarili olan ve tek başına ikamet eden Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Miran Altürk’ten ailesi ve arkadaşları haber alamayınca polis ekiplerine bilgi verdi.

Eve giden polis ekipleri, Altürk’ü hareketsiz bulunca hemen sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede genç kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Polisin olay yerindeki incelemesinin ardından genç öğretmenin cenazesi Hâkkari Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bekar olan Müdür Yardımcısı Altürk’ün ölümüyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Bitmiyor… Kadın siyasetçiyi öldürdü, oğlunun mezarında intihar ettiBitmiyor… Kadın siyasetçiyi öldürdü, oğlunun mezarında intihar etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.