Sen misin hakemle ilgili konuşan! Premier Lig, Klopp’a acımadı

Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp, geçen ay Tottenham ile yapılan maçta hakeme yönelik sözleri nedeniyle birisi ertelenen iki maç men cezası aldı.

Spor 20 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Jurgen Klopp, Aston Villa maçında kulübede olamayacak.

30 Nisan’da Liverpool, kendi sahasında Tottenham’ı konuk etti. 3-0 öne geçen Merseyside ekibi daha sonra 90+’3’te 3-3’e yakalandı. Ancak 90+4’te Jota’nın ağlara gönderdiği topla karşılaşmayı 4-3 kazandı.

Liverpool açıkladı: 4 yıldıza vedaLiverpool açıkladı: 4 yıldıza veda

Jota’nın golünden sonra Liverpool Teknik Direktörü Klopp, dördüncü hakemin önüne gelerek sevincini yaşadı ve hakem Paul Tierney’den sarı kart gördü. 55 yaşındaki Klopp, maçtan sonra “Tierney ile bir geçmişimiz var. Bize neden karşı olduğunu bilmiyorum. Aramızda bir problem olmadığını söyledi ama bu doğru olamaz. 2021’de Tottenham ile oynadığımız maçta Harry Kane’e kırmızı kart göstermesi gerekirdi. Kane’i çok severim, çılgın bir oyuncudur ama o maçta kırmızı kart görmeliydi. Aynı hakem, bu karşılaşmaya da verildi” dedi.

Carlos Tevez’den İngilizce itirafı: Savaş yüzünden...Carlos Tevez’den İngilizce itirafı: Savaş yüzünden…

Bu sözler Premier Lig yönetimi tarafından affedilmedi. İngiltere Futbol Federasyonu, Klopp’un, hakemi ‘uygunsuz’ bir şekilde eleştirdiğinekarar verdi. Liverpool hocasına biri ertelemeli iki maç men ve 75 bin sterlin para cezası verildi. Cezası nedeniyle Klopp, bugün Aston Villa karşılaşmasını tribünden takip edebilecek. Alman çalıştırıcı 2023-24 sezonunun sonuna kadar benzer bir hareket yaparsa ertelenen cezayı da çekecek. Ligde son 7 maçını kazanarak bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne kalma mücadelesini sürdüren Liverpool, 65 puanla 5. sırada yer alıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.