Klopp, Salah konusunda rahat

Liverpool’un Şampiyonlar Ligi potası dışında kalmasıyla Mohamed Salah, takım hakkında eleştiri yapıp, hatalarını kabul etmişti. Açıklamalar ışığında oyuncunun takımdan ayrılmak isteyebileceği söylentileri çıkmıştı. Klopp, söylentileri dikkate almıyor ve içi rahat.

Spor 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Klopp, Salah'ın ayrılmayacağından emin.

Premier Lig’de son yılların Manchester City ile beraber en başarılı takımlarından Liverpool, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edemeyecek. 2019 şampiyonu ve 2018’le 2022’nin finalisti, Premier Lig’de sezonu 5. bitirdi ve son dönemine damga vurduğu devler liginin dışında kaldı.

Bunun üzerine takımın süper yıldızı Mohamed Salah, sosyal medyadan yayınladığı gönderide “Bunun kesinlikle bir bahanesi olamaz. Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmek için elimizde ihtiyacımız olan her şey vardı ve başaramadık. Biz Liverpool’uz ve Şampiyonlar Ligi vizesi minimum başarı olmalı. Üzgünüm ama iyimser veya teşvik edici gönderi yayınlamak için henüz erken. Kendimizi ve sizi hayal kırıklığına uğrattık” dedi.

Manchester United, Şampiyonlar Ligi biletini farklı aldıManchester United, Şampiyonlar Ligi biletini farklı aldı

Oyuncunun bu paylaşımı ve sözleri, olası ayrılık iddialarını gündeme taşıdı. Jürgen Klopp, konuyla alakalı gelen soruya “Mo burada olmayı seviyor ve bunun bir parçasıydı. O ‘bizim’ yaptığımız şey için özür diliyor. ‘Başkalarının yaptığı ve onlarla olmak zorunda olduğu bir şey’ için özür dilemiyor. Dolayısıyla sorun yok” yanıtı verdi. Alman teknik direktör, oyuncunun ayrılmak istediği iddialarıyla ilgili  şöyle konuştu:“Endişe etmeyin, hayır. Söylediklerini duydum ancak ayrılıkla ilişkilendirilebilecek bir şey okumadım. Eğer herhangi bir oyuncu gelip de bana ‘Şampiyonlar Ligi’ne gidemedik, ben ayrılmak istiyorum’ derse, onu bir sonraki kulübüne kendim götürürüm. Anahtarı alırım ve ‘Arabaya bin, nereye gitmek istiyorsan seni ben götüreceğim’ derim.”

Manchester United, geçtiğimiz perşembe akşamı evinde Chelsea’yi 4-1 yenmiş ve Şampiyonlar Ligi biletini garantileyen son takım olmuştu. Liverpool ise bu sonuçla beraber sezonu 5. sırada bitirmişti.

'Şeytan bebek' Melissa Sloan futbolcuların kabusu oldu‘Şeytan bebek’ Melissa Sloan futbolcuların kabusu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.