Manchester United, Şampiyonlar Ligi biletini farklı aldı

Premier Lig’de Manchester United, 32. hafta erteleme mücadelesinde konuk ettiği Chelsea’yi 4-1 yendi. United bu sonuçla beraber gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı garantiledi.

Spor 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Manchester United, Şampiyonlar Ligi biletini farklı aldı.

Düşler Tiyatrosu adı büyük fakat Chelsea’nin geçirdiği korkunç sezon nedeniyle kendisi sönük bir maça ev sahipliği yaptı. Manchester United, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki koltuğunu garantilemek için karşılaşmaya çıktı.

Henüz 6. dakikada Casemiro ev sahibi ekibi öne geçirdi. Erken golün de etkisiyle daha fazla topa sahip olan taraf Chelsea’ydi. Ancak aranan gol gelmedi. 45+5. dakikada Anthony Martial farkı 2’ye çıkaran golü kaydetti. İkinci yarıya daha da rahat başlayan Manchester, 3. gole yaklaştığı fırsatlar yakaladı. 73. dakikada Bruno Fernandes, farkı 3’e çıkaran golü penaltıdan buldu. Kırmızı Şeytanlar durmadı. Bu kez de Marcus Rashford 78’de sahneye çıktı ve sakatlık dönüşündeki formsuzluk gömleğini yırttı. Chelsea adına tek gol, 89’da Joao Felix’in ayağından geldi. Bu gol aynı zamanda maçın sonucunu belirledi.

Brighton, Avrupa Ligi biletini şampiyondan aldıBrighton, Avrupa Ligi biletini şampiyondan aldı

Manchester United, 4-1’lik galibiyetle puanını 72’ye yükseltti. United, bitime bir hafta kala 5. sıradaki Liverpool’la puan farkını 6’ya çıkardı ve Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi garantiledi. Chelsea, 43 puanla 12. sırada kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.