Burak Yılmaz’ın ayağı uğurlu geldi: Lille Marsilya’yı geçti

Fransa’da Burak Yılmaz’ın eski takımı Lille, milli futbolcunun da izlediği karşılaşmada Marsilya’yı 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup etmeyi başardı. Konuk ekipte Cengiz Ünder 90 dakika süre aldı.

Spor 21 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Lille'den kritik 3 puan, Burak Yılmaz'ın santrasından sonra geldi.

Fransa Ligue 1’de ilk iki mücadelesi veren Marsilya, dördüncü sıraya çıkıp Avrupa Ligi vizesi almak isteyen Lille’e konuk oldu. Maça gelenler arasında, Lille’in 2020-21 sezonundaki destansı şampiyonluğunda büyük payı olan ve Fransa’da da “Kral” lakabını kazanan Burak Yılmaz da vardı. Yılmaz, maç öncesinde sembolik başlama vuruşu yaptı.

Maç öncesindeki keyifli havayı bozan isim 29. dakikada attığı golle Jonathan Clauss oldu. Marsilya ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Lille ikinci yarıya daha iyi başladı. 50. dakikada Jonathan David penaltıda hata yapmadı ve skoru eşitledi. 72’de sahneye çıkan isim Jonathan Bamba oldu. Bu gol aynı zamanda maçın sonucunu belirledi. Lille, puanını 63’e çıkardı ve 36. haftayı 4. Monaco’yla farkı 2’ye indirerek kapadı. Marsilya ise 73 puanda kalarak 2.’lik yarışında büyük yara aldı. Marsilya’da temsilcimiz Cengiz Ünder 90 dakika sahada kaldı.

Ligue 1’de günün diğer maçı:

Nantes – Montpellier 0-3

Manchester City koltuğunda otururken şampiyon oldu!Manchester City koltuğunda otururken şampiyon oldu!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.