Manchester City koltuğunda otururken şampiyon oldu!

Premier Lig'de Arsenal'in Nottingham Forest'a 1-0 yenilmesiyle Manchester City, sahaya çıkmadan art arda 3. şampiyonluğunu ilan etti. Aston Villa ile berabere kalan Liverpool, mucize olmazsa gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde olmayacak.

Spor 21 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Premier Lig’de düşme mücadelesi sürerken şampiyon Manchester City oldu. City’nin takipçisi Arsenal, 37. haftada Nottingham Forrest deplasmanına gitti. Ev sahibi ekip, 19. dakikada Taiwo Awoniyi’nin attığı golle öne geçerken üstünlüğünü karşılaşmanın sonuna kadar korumayı başardı. Maçın bitiş düdüğüyle Premier Lig’de kalmayı garantileyen Nottingham futbolcu ve taraftarları büyük bir sevinç yaşadı.

Dünya İlkay Gündoğan'ı konuşuyor... 'Mütevazı lider'in öyküsüDünya İlkay Gündoğan’ı konuşuyor… ‘Mütevazı lider’in öyküsü

Manchester City ligde üst üste 3. kez şampiyon

Sevinç yaşayanlar sadece Nottingham taraftarları değildi. Arsenal’ın yenilmesiyle Pep Guardiola’nın takımı Manchester City, şampiyonluğu garantiledi. Manchester City, 2017-2018, 2018-2019, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarının ardından son 6 sezonda 5. toplamda ise 9. şampiyonluğa ulaştı. Manchester City, bugün ligde ağırlayacağı Chelsea karşısında şampiyonluğu kutlayacak. Guardiola’nın öğrencileri, 3 Haziran’da Federasyon Kupası finalinde Manchester United, 10 Haziran’da İstanbul’da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde ise İtalyan ekibi Inter ile karşı karşıya gelecek.

Şampiyonluğun mimarları

Sezon başında Borussia Dortmund’dan 60 milyon euro’ya Manchester City’e transfer olan Norveçli oyuncu Erling Haaland, City’nin şampiyonluğunda en önemli isimlerden biri oldu. Premier Lig’de 33 maçta forma giyen 22 yaşındaki golcü, 36 gol attı, 7 asist yaptı. Kevin De Bruyne de şampiyonluk yolunda yaptığı asistlerle takımını sırtladı. Ligde toplamda 30 maça çıkan Belçikalı oyuncu, 7 kez topu ağlara gönderirken arkadaşlarına 18 gol attırdı.

Kendi kaderinin kusursuz yazarı: Kevin De BruyneKendi kaderinin kusursuz yazarı: Kevin De Bruyne

Şampiyonlar Ligi düğümü çözüldü gibi…

Premier Lig’de 7 maçtır galip gelen Liverpool, kendi sahasında Aston Villa’yı yenemeyince Şampiyonlar Ligi’ne katılma fırsatını büyük ölçüde kaçırdı. Teknik direktör Jurgen Kloop’un cezası nedeniyle tribünde olduğu maçta bir penaltı kaçıran Aston Villa 27. dakikada Ramsey’in golüyle öne geçti. Sezon sonu takıma veda edeceği açıklanan Brezilyalı Firminho 89’da Liverpool’a beraberliği getirdi. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için yarıştığı rakiplerinden Manchester United ise deplasmanda Bournemouth’u 1-0 yenmeyi başardı. Manchester ve Newcastle United’dan bir maç fazlası bulunan Liverpool 66 puanda. Rakiplerinin 2 maçta alacağı 1 puan bile Liverpool’u Şampiyonlar Ligi dışında bırakacak.

Sen misin hakemle ilgili konuşan! Premier Lig, Klopp'a acımadıSen misin hakemle ilgili konuşan! Premier Lig, Klopp’a acımadı

Premier Lig’de alınan diğer sonuçlarsa şöyle:

Tottenham – Brentford 1-3

Wolverhampton – Everton 1-1

Fulham – Crystal Palace 2-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.