Erkek voleybolunda Avrupa’nın en büyüğü ZAKSA!

CEV Şampiyonlar Ligi erkekler finalinde iki Polonya ekibi ZAKSA ve Jastrzebski Weigel karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan ve 5 sete giden mücadeleden galip çıkan taraf ZAKSA oldu.

Spor 21 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Erkek voleybolunda Avrupa'nın en büyüğü ZAKSA!

CEV Şampiyonlar Ligi finalinde son iki sezonun şampiyonu ZAKSA ve yarı finalde temsilcimiz Halkbank’ı saf dışı bırakan Weigel karşı karşıya geldi. Son derece çekişmeli geçen ilk seti Weigel 28-26 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti. Son şampiyon ikinci sette reaksiyon gösterdi ve 25-22 ile durumu eşitledi.

Kadınlar geliyorKadınlar geliyor

Üçüncü sette oyuna iyice ağırlık koyan ZAKSA 25-14 ile seti kazandı. Son derece uzun süren ve Weigel’in maça tutunmak adına mücadele ettiği dördüncü setin bitmesi için 20’li sayılar yetmedi. Weigel 30-28 ile maçı final setine taşıdı. Final setinde ZAKSA şampiyonluk refleksi gösterdi ve 15-12 ile sonuca gitti. Polonya ekibi tamamı son 3 sezonda olmak üzere tarihindeki üçüncü şampiyonluğu elde etti.

Vakıfbank destanı! Türk derbisinde Avrupa'nın zirvesini bırakmadıVakıfbank destanı! Türk derbisinde Avrupa’nın zirvesini bırakmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.