Vakıfbank destanı! Türk derbisinde Avrupa’nın zirvesini bırakmadı

Torino’da oynanan CEV Şampiyonlar Ligi finalinde Vakıfbank, Eczacıbaşı’nı 3-1 mağlup ederek mutlu sona ulaştı ve üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etti.

Spor 21 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Voleybolda Avrupa'nın en büyüğü Vakıfbank.

İtalya’nın Torino şehri, CEV Şampiyonlar Ligi finalindeki Türk derbisine ev sahipliği yaptı. Yarı finalde Novara’yı eleyerek finale gelen Eczacıbaşı, Fenerbahçe’yi saf dışı bırakıp İtalya bileti alan Vakıfbank’la karşılaştı.

Kadınlar geliyorKadınlar geliyor

Maçın ilk seti finale yakışır biçimde çekişmeli geçti. Vakıfbank’ın 7 blok sayısı bulduğu set iki takım tarafına da gitti geldi. Ancak sonunda 27-25’le gülen Vakıfbank oldu ve son şampiyon setlerde 1-0 öne geçti. İkinci sete daha iyi başlayan taraf bilhassa Hande Baladın’ın iyi oyunuyla Eczacıbaşı oldu. Ancak Kara Bajema’nın servis serisiyle öne fırlayan Vakıf skoru lehine çevirdi. Set ortasında bu kez Cansu Özbay’ın servis serisi belirleyici oldu. Vakıf farkı açmaya başladı. Set sonunda Paola Egonu devreye girdi ve ace sayılarıyla rakibin direncini kırdı. Vakıfbank 25-17 ile durumu 2-0’a getirdi.

Finalin yıldızı İtalyan Egonu oldu.

Üçüncü setle beraber maça tutunmaya çalışan Eczacıbaşı bu kez erken yakaladığı üstünlüğü elden bırakmadı. Vakıfbank yine Egonu’yla geri dönmek istedi ancak 25-23’lük set sonucu maçı 2-1’e getirdi. Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Ancak setin ortasında Chiaka Ogbogu’nun servis serisi belirleyici oldu. 13-12 önde olan Vakıf bir anda 18-12 öne fırladı. Bu andan itibaren farkın kapanmasına engel olan son şampiyon, maçı 3-1 kazandı ve üst üste 2 toplamda 6. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu elde etti. Ayrıca Vakıfbank, oynanan son 6 turnuvada 4. kez mutlu sona uzandı.

Paola Egonu, maç boyunca ürettiği 40 sayıyla yıldızlaştı. Gabi takım arkadaşına 15 sayıyla destek verirken Zehra Güneş 10 sayı üretti. Eczacıbaşı cephesinde Tijana Boskovic 16, Hande Baladın 15 sayı üretti.

İtalya’nın ev sahipliği yaptığı Süper Final’in ardından kupa töreni düzenlendi. Organizasyonu kadınlarda şampiyon tamamlayan VakıfBank’a madalyalarını TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile CEV İkinci Başkanı Renato Arena verdi. Sarı-siyahlılar, kupayı ise CEV Başkanı Boricic’in elinden aldı.

Vakıfbahk oyuncuları ve teknik heyeti kupayı aldıktan sonra büyük sevinç yaşadı.

Fenerbahçe’ye karşı büyük geri dönüş

Vakıfbank, yarı final etabı ilk maçını kendi sahasında Fenerbahçe’ye 3-0 kaybetmişti. Imoco’yu rahat geçen Fenerbahçe, Avrupa’nın en formda takımı olarak görünüyordu ve seyircisi karşısına büyük avantajla çıkmıştı. Ancak Vakıfbank önce maçı 3-0 ardından altın seti 15-12 kazanarak olağanüstü bir geri dönüşe imza attı, final bileti aldı. Finalde Eczacıbaşı’na ikinci set haricinde fırsat vermeyen ekip, şampiyonluğa uzandı. Paola Egonu, 2019 Novara ve 2021 Imoco’dan sonra üçüncü farklı takımla Şampiyonlar Ligi zaferi yaşamayı başardı.

Fenerbahçe sultanlığını ilan etti: ŞampiyonFenerbahçe sultanlığını ilan etti: Şampiyon

Eczacıbaşı’nın hayal kırıklığı…

Sezona fırtına gibi başlayan ve yerel ligi yenilgisiz lider bitiren Eczacıbaşı yolun sonunda dağıldı. Eczacı, Sultanlar Ligi’ndeki final serisinde Fenerbahçe’ye 3-0’la boyun eğmişti. Turuncu-beyazlılar Kupa Voley’de de Fenerbahçe’ye elenmişti. Eczacıbaşı son olarak Şampiyonlar Ligi finalinde Vakıfbank’a kaybetti. Ferhat Akbaş yönetimindeki takım son 2 sezonda Fenerbahçe ve Vakıfbank’a karşı oynadığı 10 eleme veya final maçının tamamını kaybetti. 8 senedir takımın formasını giyen Sırp süper yıldız Tijana Boskovic, son 6 sezonunu majör kupa kazanamadı

Ve Egonu Vakıfbank'a veda ettiVe Egonu Vakıfbank’a veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.