Tükürük kavgası! Trabzonspor suçladı, Fenerbahçe kınadı

Trabzonspor, Fenerbahçe stoperi Samet Akaydin'i Mısırlı futbolcu Trezeguet'ye tükürmekle suçlayarak "Rezillik ve iğrençlik" dedi. Fenerbahçe, maniupülatif bir görüntü üzerinde açıklama yaptığı gerekçesiyle Trabzonspor'u kınadı.

Spor 21 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Samet Akaydin'in Trabzonspor maçından sonra yaptığı hareket polemik yarattı.

Fenerbahçe’de forma giyen savunma oyuncusu Samet Akaydın, gol sevinci sırasında Trabzonsporlu yıldız Trezeguet’ye tükürdüğü iddiası ortalığı karıştırdı. Trabzonspor, iddiaların sosyal medyada çıkmasından sonra Samet Akaydin’i hedef aldı. Bordo mavililer, Akaydin’in hareketini insanlık dışı hareket olarak niteleyerek olayı kınadı. Trabzonspor’un açıklamasında “Trezeguet gol sevinci sonrasında secdeye giderken, Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydin’in dönerek oyuncumuzun üzerine doğru tükürmesi rezilliktir ve iğrençliktir” denildi. Bordo mavililer, Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurulduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: “Yaşanan çirkin olay yayıncı kuruluş görüntülerine de yansıdı . Konuyla ilgili olarak ağır bir disiplin ihlali gerçekleştiren Samet Akaydın ile ilgili TFF Başkanlığı’na gerekli başvurular yapılmış olup, alınacak karar ise titizlikle takip edilecektir.”

Fenerbahçe ve Batshuayi şeytanın bacağını kırdıFenerbahçe ve Batshuayi şeytanın bacağını kırdı

Fenerbahçe Trabzonspor’u kınadı: Ayrıştırıcı, önyargılı yaklaşım

Fenerbahçe ise Trabzonspor’un açıklamasını kınadı. Sarı lacivertliler şunları söyledi: “Olayın kesinlikle yansıtıldığı gibi olmadığı, kamera açısı üzerinden kamuoyunu manipülasyon ve aldatma yapıldığı futbolcumuz tarafından net bir dille açıklanmıştır. Nitekim farklı görüntü açılarından konunun oyuncunun üzerine tükürmek ile alakasının olmadığı ‘gören her göz’ tarafından açıkça anlaşılmaktadır. Manipülatif bir görüntü üzerinden oluşan yalan yanlış gündeme dair Trabzonspor Kulübü’nün yaptığı sporun dostluk, sevgi ve saygı yaklaşımından uzak, bir futbolcuyu haksız yere hedef alan bu ayrıştırıcı, önyargılı yaklaşımını kınıyoruz!”

Yanlış zaman yanlış maçYanlış zaman yanlış maç

Samet Akaydin: Allah’a havale ediyorum

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Samet Akaydin, “Sosyal medyada tamamen sporcu alışkanlığının bir parçası olan hareketimin görüntü açısı üzerimden manipüle edilerek ortaya ahlaksız iddialar atılmasını kınıyorum. Sosyal medyanın ucuz yaklaşımıyla futboldaki rekabeti ve insanlığı bu derece iftira ile kirletmeye çalışanları Allah’a havale ediyorum” dedi.


Samet Akaydin Trabzon doğumlu

Trabzonspor’un suçladığı Samet Akaydin 13 Mart 1994 Trabzon doğumlu. Futbola Trabzonspor altyapısında başladı. Birçok takım dolaştıktan sonra Fenerbahçe, onu Adana Demirspor’dan bu sezon kış transfer döneminde 3.7 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Oyuncu, sarı lacivertlilerle 3,5 +1 yıllık sözleşme imzaladı. Bu sezon Adana Demirspor ve Fenerbahçe formasıyla 37 maça çıkan 29 yaşındaki savunma oyuncusunun 2 golü bulunuyor.

Fenerbahçe, Kadıköy’de Trabzonspor’u 3-1 yendi. Trabzonspor’un golünü Trezeguet penaltıdan attı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.