Instagram, Twitter benzeri bir uygulama üzerinde çalışıyormuş

Twitter'ın popülaritesi üzerindeki tartışmalar yeni rakipler için sahayı elverişli hale getiriyor. Meta, Instagram'ın altyapısını kullanacak bir uygulama geliştirdi ve Twitter'a benzeyen bu uygulamayı kısıtlı bir kitleyle denemeye başladı.

Bilim Teknoloji 21 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Instagram altyapısını kullanacak uygulama Twitter'a çok benziyor.

Elon Musk’ın satın almasının ardından Twitter üzerinde yaşanan tartışmalar, platformun rakiplerinin de iştahını kabartıyor. Musk’ın Twitter’ına son rakip, Facebook’un, Instagram’ın çatı şirketi Meta’dan gelecek. 

Twitter’la rekabet edecek metin tabanlı bir uygulama çıkarmayı planlayan Meta, projeyi ünlüler ve influencer’larla test ediyor ve bu test katılımcılardan birinin duyurmasıyla ortaya çıktı.

Aylardır gizlice belirli içerik oluşturucuların kullanımına açılmış durumdaki uygulama ağırlıklı olarak Instagram’ın altyapısını kullanacak. Bu uygulamayla entegre olacak ancak merkeziyetsiz platfom, Mastodon gibi diğer bazı uygulamalarla da uyumlu hale getirilecek.

Kaliforniya Üniversitesi’nde sosyal pazarlama dersleri veren öğretim üyesi Lia Haberman’ın paylaştığı ekran görüntüsüne göre, uygulama Instagram’dan ayrı olacak ancak kullanıcıların hesaplarını birbirine bağlamasına olanak tanıyacak. Haberman, “Aldığım (biraz bulanık) bir ekran görüntüsüne göre, Meta’nın yeni uygulaması Twitter’a çok benziyor. Peki bu, son zamanlarda akışta gördüğümüz tüm Twitter ekran görüntülerinin yerini alabilir mi? Belki… Kitlelerin nasıl tepki vereceğini tahmin etmek imkansız ama bu bir alternatif olabilir” ifadeleriyle bunu duyurdu.

“Uygulama, takipçilerinizi ve önerilen içerikleri sergileyen merkezi bir akışa sahip olacak” diyen Lia Haberman, “Metin güncellemelerini 500 karaktere kadar gönderebilirsiniz (bu bir Instagram başlığından, uzun bir Tweet’ten veya LinkedIn gönderisinden daha az, bu yüzden kısa ve öz olun) Ayrıca videolar ve resimler de” yorumunda bulundu.

Elon Musk Twitter'a aradığı CEO'yu buldu: Linda YaccarinoElon Musk Twitter’a aradığı CEO’yu buldu: Linda Yaccarino

Elon Musk uzaktan çalışmayı sertçe eleştirdi: Saçmalık ve ahlaki açıdan yanlışElon Musk uzaktan çalışmayı sertçe eleştirdi: Saçmalık ve ahlaki açıdan yanlış

Twitter, Türkiye'nin ilettiği mahkeme kararlarını paylaştı: 4 hesap, 409 Tweet'e erişim engeli uyguladıkTwitter, Türkiye’nin ilettiği mahkeme kararlarını paylaştı: 4 hesap, 409 Tweet’e erişim engeli uyguladık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.