Rizespor Süper Lig’e geldi, Altınordu küme düştü… 1. Lig’de düğüm çözüldü

TFF 1. Lig'de Samsunspor'dan sonra Süper Lig'e çıkan ikinci takım Rizespor oldu. Futbolcu fabrikası Altınordu küme düşerken play-off'ta yer alacak takımlar da belirlendi.

Spor 22 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Rizespor transferde hareketlendi.

TFF 1. Lig’de normal sezon oynanan 6 maçla tamamladı. Rizespor Süper Lig’e yükselirken Pendikspor, 3. sırada kaldı. Altınordu, TFF 2. Lig’e düşen son takım oldu. Bu arada Süper lig’e çıkmak için Pendikspor ile final oynayabilmek için 4 takım play-off oynayacak. Eşleşmeler şöyle: Bodrum- Göztepe, Sakaryaspor-Eyüpspor.

Samsunspor Hüseyin Eroğlu ile devamSamsunspor Hüseyin Eroğlu ile devam

Rizespor istediğini aldı, Altınordu hüsrana uğradı

TFF 1. Lig’de hem zirve hem küme düşme bölgesinin gözü Rizespor -Altınordu maçındaydı. Karadeniz etibine şampiyonluk için bir puan yetiyordu. Altınordu ise maçı kazanmak ve rakiplerinin alacağı sonuçları beklemek durumundaydı. Stresli maçta 31. dakikada Altınordu’dan Kürşat VAR’dan gelen müdahaleyle kırmızı kart görünce İzmir ekibinin işi iyice zorlaştı. Son dakikalarda Altınordu’nun risk almasıyla çok pozisyona giren Rizespor bunları değerlendiremedi. Son düdük çaldığında Rizespor Süper Lig’e yükselirken Altınordu 35 puanda kaldı ve küme düşmenin üzüntüsünü yaşadı. Taraftarlar maç bitimiyle sahaya girdi. Kent meydanında toplananlar horon oynayarak kutlama yaptı.

Rizespor, Altınordu ile berabere kalarak istediğini aldı.

Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, şöyle konuştu: “Sezon başı aile ortamı yakalarsak istediğimiz başarıyı yakalayacağımızı söylemiştim. Kurallara uyan, benimseyen herkesle çalışacağımı söylemiştim. Aile olursanız, bütün olursanız başarırsınız. Teknik direktörlük kariyerimde ilk kez şampiyon oldum. Bu şehrin, bu kulübün doğru yolda doğru adımlar attığını bilmesi gerekir. İstikrarlı, kalıcı bir Rizespor olmalı. Planlama şimdiden yapılmalı.”

Pendikspor’a 5 gollü galibiyet yetmedi

Galip gelerek Rizespor’un yenilmesini bekleyen Pendikspor, Manisa FK deplasmanına gitti. Bir iddası olmayan rakibini 26’da Thuram, 41’de penaltıdan Regattin, Dk. 59 ile 82’de Aosman ve 62’de Kappel’in golleriyle 5-1 yendi. Ev sahibi takımın golü 44’te Tabla’dan geldi. Rize’den gelen haberle Pendikspor ligi 3. bitirdi. Yeni statüye göre Pendikspor Süper Lig play-off finaline direkt olarak yükseldi ve rakibini beklemeye başladı. Bodrumspor, Sakaryaspor, Eyüpspor ve Göztepe’den biri finalde Pendikspor’un rakibi olacak.

Neslihan Muratdağı sahada, gol kralı sahnedeNeslihan Muratdağı sahada, gol kralı sahnede

Berabere kaldılar, birbirlerine rakip oldular

İki Ege takımının mücadelesinde Bodrumspor kendi sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. 69’da Ngalina ile öne geçen Göztepe, 74’te Samet’in golüne engel olmadı. Ligi 62 puanla 4. sırada bitiren Bodrumspor play-off’ta 7. durumda bulunan Göztepe ile eşleşti. İzmir temsilcisi ise normal sezonu 60 puanla tamamlandı.

Arda Turan teknik direktörlük kariyerinde ilk kez galibiyet sevinci yaşadı.

Arda Turan ilk kez kazandı

Play-off’a kalmak için kritik bir karşılaşmada İstanbul’da oynandı. Keçiörengücü’nün galip gelmesi durumunda ilk yarıyı lider tamamlayan Eyüpspor rakibine yerini kaptıracaktı. Arda Turan yönetiminde daha önce çıktığı 4 maçta kazanamayan Eyüpspor, Keçiörengücü karşısında şeytanının bacağını 2-1’lik skorla kırdı. 25’te Cenk Ahmet Alkılıç, 69’da Ryan Babel Eyüpspor’a üç puanı getiren golleri attı. Konuk takımın tek sayısı 56’da Erkam Reşmen’den geldi. Aldığı 3 puanla Eyüpspor, normal sezonu 6. sırada bitirdi ve play-off’ta haftayı BAY geçen 5. sıradaki Sakaryaspor ile eşleşti.

Erzurumsporlu futbolcular İstanbul’daki taraftarlarıyla ligde kalmayı kutladı.

Erzurumspor ve Gençlerbirliği hata yapmadı

Son haftaya küme düşme riskiyle giren iki takım Erzurumspor ve Gençlerbirliği kendilerine gereken puanları aldı. Sahasının bakımda olması nedeniyle İstanbul’da oynanan maçta Erzurumspor, Boluspor’u 6’da Özgür Sert ve 46’da Rosheuvel’in golleriyle 2-0 yendi. Gençlerbirliği ise Bandırmaspor deplasmanında 1-1 berabere kalarak ligde kalmasını sağlayacak puanı aldı. Ev sahibi ekip 21’de Soukou ile öne geçse de 53’te kazanılan penaltıda hata yapmayan Gençlerbirliği oyuncusu Abdullah Durak skoru belirledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.