Neslihan Muratdağı sahada, gol kralı sahnede

Kadın hakem Neslihan Muratdağı kariyerinin ilk 1. Lig maçını yönetirken Altay, Tuzlaspor'u 3-1 yendi. İki kez ağları sarsan Paixao 1. Lig'de 4. kez gol kralı olmaya çok yakın.

Spor 21 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Neslihan Muratdağı'nın ilk yönettiği 1. Lig maçı Altay-Tuzlaspor oldu.

TFF 1. Lig’de bütün kritik maçlar bugün aynı saatte başlayacak. Ligde bir iddiası bulunmayan iki ekip Altay ile Tuzlaspor Mustafa Denizli Stadı’nda karşı karşıya geldi. Maçın dikkat çeken noktası hakem Neslihan Muratdağı’nın kariyerinin ilk 1. Lig maçına çıkmasıydı. Konuk takım 28. dakikada Bünyamin Yürür ile ön geçti. Bu gole fazla sevinemeden 32’de Arda Gezer Altay’a beraberliği getirdi. İlk yarının son dakikasında sahneye 1. Lig gol kralı olan Paixao çıktı. Devreye Altay 2-1 önde gitti.
İkinci yarıda Altay’ın Portekizli futbolcusu Paixao 63’te topu bir kez daha ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi: 3-1. Altay’ın 40 puanla tamamladığı ligde Tuzlaspor 38 puanda kaldı.

Bolasie 5 kere ağları sarsamazsa ilginç kutlamalarıyla tanınan Paixao 1. Lig’de 4.kez gol kralı olacak.

Marco Paixao, sezonu 21 golle tamamlarken ligde daha önce 3 kez gol kralı olan Portekizli oyuncu, yarınki son maçlar öncesinde en fazla gol atan isim konumunda. Paxio’yu geçebilecek tek isimse 17 golü olan Rizesporlu Bolasie.

Tango son hız sürüyor! Galatasaray'da şampiyonluğa 1 varTango son hız sürüyor! Galatasaray’da şampiyonluğa 1 var

Neslihan Muratdağı’nın ilk 1. Lig maçı

Maça en anlam katan olaylardan biri kadın hakem Neslihan Muratdağı’nın ilk 1. Lig maçını yönetmesiydi. Daha önce Süper lig’de AVAR olarak görev yapan Muratdağı 19 Ekim 1988 yılında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde dünyaya geldi. Hakemliğe 2009’da başladı. Muratdağı, 3.-2. ve 1. Lig’de kadın futbol maçlarını yönetti. Neslihan Muratdağı, Bölgesel Amatör Lig, TFF 2 ve 3. Lig erkek futbol takımı maçlarında görev aldı. Beden eğitimi öğretmeni olan Neslihan Muratdağı FIFA’nın belirlediği kadın hakem listesinde bulunuyor.

Fenerbahçe, derbide Galatasaray'ı tatile gönderdiFenerbahçe, derbide Galatasaray’ı tatile gönderdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.