Altay’ın eski teknik direktöründen imalı açıklama: Gerçekler bir gün ortaya çıkacak

Altay'daki görevinden geçtiğimiz hafta istifa eden Djilali Bahloul imalı açıklamalarda bulundu. Bahloul normalde 7-1 biten Eyüpspor maçı sonrası istifa edeceğini belirtti.

Spor 29 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Bahloul istifa nedenini imalı şekilde açıkladı.

Djilali Bahloul Altay’da 5 maç görev yaptıktan sonra görevinden istifa etti. Cezayir asıllı futbol insanı 4 lig maçında puanla tanışamazken Altay Türkiye Kupası’nda yoluna devam etmişti.

41 yaşındaki teknik direktör kendini Altay’a getiren süreçle ilgili “Altay Kulübü ve kulüp yönetiminden yakın bir arkadaşım arasında bir temas kuruldu. Kulüp temsilcilerinin söylediklerine çok inandım ve bu beni Altay ile anlaşmam için motive etti. Altay’a ilk geldiğimde durum oldukça zordu. Oyuncularla görüştüm ve kararlı olduklarını hissettim fakat ne yazık ki durum bir süredir kritikti ve karmaşık olacağını hemen anladım. TFF 1.Lig, bence oldukça iyi ve çok enteresan bir ligdi. Çok sayıda iyi oyuncular ve iyi takımlar vardı. Daha uzun süre kalmak isterdim ama maalesef futbol sürprizlerle dolu” dedi.

Altay’da sular durulmuyor: Teknik direktör istifa ettiAltay’da sular durulmuyor: Teknik direktör istifa etti

“Kesin borcu bilsem gelmezdim”

Bahloul kulüpte 2.5 senedir maaş almadığını söyleyen futbolcusu olduğunu belirttiği açıklamalarında “Futbolcuların psikolojik durumları çok karmaşıktı ve bu anlaşılabilir bir durumdu. Çünkü onlar her şeyden önce insan ve futbol dışında da bir hayatları var. Bazı oyuncular ile konuştum. Oyuncuların söylediklerinden çok etkilendim ve duygulandım. Çünkü oyuncuların maç günü kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri için doğru koşullara sahip olmaları gerekiyor. Bana 2,5 yıldır maaş alamadığını söyleyen bir oyuncu vardı. Kulübün borcu tabii ki beni de etkiledi. Çünkü gerçekten borcun yüksek olmadığını düşünüyordum ama ne yazık ki son genel kurulda kesin rakamları öğrendiğimde korktum. Altay’a ve destekçilerine saygısızlık etmek istemem ama kesin borç rakamlarını bilseydim asla gelmeyi kabul etmezdim” dedi.

Bahloul 7-1 kaybedilen Eyüpspor maçı sonrası istifa etmek istediğini söyleyerek “Doğruyu söylemek gerekirse Eyüpspor’a yenildiğimiz gece istifamı vermek istedim çünkü sahada gördüğüm şeyler çok normal değildi. Daha fazlasını söylemek istemiyorum çünkü o maçla ilgili gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak. Yeni başkanla görüşmeyi bekledim. Daha sonra yeni başkan ve Altay Kulübü’nün genel müdürüyle yaptığım görüşmede büyük bir hayal kırıklığına uğradım ve sonunda kendime dedim ki, eğer savaşacaksam, benimle birlikte savaşacak insanlar olmalı ve ben bu şekilde olduğunu hissetmedim. Bu yüzden de istifa etmeyi tercih ettim. Yeni yönetimin teknik ekibimle çalışmama kararı aldığını öğrendiğimde çok kızdım, çünkü benim için bu karar anlaşılır gibi değildi” açıklamasını yaptı.

Eyüpspor, Altay'ı 'yedi' bitirdiEyüpspor, Altay’ı ‘yedi’ bitirdi

Altay taraftarına da mesaj veren Bahloul “Altay Kulübü’nün bu durumdan kurtulmasını tüm kalbimle istiyorum. Kulüp ve özellikle Altay taraftarları için her şeyin en iyisini diliyorum. Çünkü taraftarlar ve futbolcular bunu hak ediyor. Bu prestijli kulüpte çalışma fırsatım olduğu için kendimi şanslı hissediyorum ve bu süre boyunca bana destek olan teknik ekibime çok teşekkür ediyorum, olağanüstü profesyonel bir şekilde davrandılar” sözlerini kullandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.