İzmir derbisinde zaferin adı Göztepe

İzmir’de Göztepe ve Altay’ı karşı karşıya getiren derbi mücadelesi sarı-kırmızılıların 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu galibiyetle Göz-göz, Kocaelispor’u averajla geride bırakıp puan tablosunda ikinci sıraya yükseldi.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Gürsel Aksel Stadyumu’nda dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmaya Göztepe Süper Lig yolunda yara almamak için, Altay ise kümede kalmak için çıktı. Göztepe taraftarının muazzam desteği altında başlayan maça Göztepe çok etkili başladı. Karşılaşmanın tek hakimi görünümünde olan sarı-kırmızılılar Altay’ın kilidini bir türlü kıramadı. 

40’ıncı dakikada Ahmet İldiz’in yerde kaldığı pozisyonda hakem Alpaslan Şen Göztepe lehine penaltıya hükmetti. Ardından gelen VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem penaltıyı iptal etti. Soyunma odasına girmeden iyi oyununu skora dönüştürmeyi amaçlayan Göztepe hedefine 45+2’de ulaştı. Lunqvist’in ön direğe kestiği köşe vuruşunda Taha Altıkardeş topu kafayla arkaya aşırdı, kaleye yakın mesafede topla buluşan Yalçın Kayan bu fırsatı değerlendirdi ve takımını derbide 1-0 ön geçirdi. İlk yarının kalanında başka pozisyon olmayınca takımlar soyunma odasına tabelada yazan 1-0’lık skorla gitti 

Altay ikinci devreye kaleci değişikliğiyle başladı. Mustafa’nın yerine oyuna dahil olan 18 yaşındaki Ulaş Özçelik kariyerinin ilk profesyonel maçına çıktı. İkinci yarıda da baskılı oyununu sürdüren Göztepe 58’de rahatladı. İsmail Köybaşı’nın yerden penaltı noktasına çevirdiği topa sağ ayağıyla şutunu çıkaran Yalçın Kayan, kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skoru 2-0’a getirdi. 

İştahından bir şey kaybetmeyen Göz-göz, oyuna sonradan dahil olan Billal Messaoudi’nin ayağından bulduğu golle farkı üçe çıkarıp iyice rahatladı. Ev sahibi ekip 90+2’de Mamah’la farkı dörde yükselten golü de buldu fakat yardımcı hakemin bayrağı Nijeryalı oyuncunun sevincini engelledi. 

Gürsel Aksel Stadyumu’nda Göztepe taraftarları galibiyeti kutlarken takımları sahada maçın skorunu belirleyen golü buldu. İlk golün asistini yapan Taha Altıkardeşler 90+5’te kendi kazandığı top sonucu uzaktan düzgün bir vuruşla fileleri buldu ve karşılaşmanın sonucunu belirleyen golü kaydetti. Göztepe, Altay karşısında evinde oynadığı derbi maçını 4-0’la rahat kazanmayı bildi. 

Akdeniz akşamını Fenerbahçe ışıldattıAkdeniz akşamını Fenerbahçe ışıldattı

Bu galibiyetle Göztepe puanını 42’ye yükseltip Kocaelispor’la eşitledi, averajla da rakibinin önünde ikinci sıraya geçti. Ligdeki 15’inci yenilgisini alan Altay ise 17’nci sırada bulunmayı sürdürüyor. 

 1. Lig’de  oynanan diğer karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Keçiörengücü – Boluspor, 1-2 

Ümraniyespor – Bodrumspor, 1-2 

Kocaelispor – Adanaspor 1-0

Başakşehir'in Piatek'i var! İki gol ve üç puan dahaBaşakşehir’in Piatek’i var! İki gol ve üç puan daha

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.