Arda Turan’ın Eyüpspor’u Süper Lig’e merhaba dedi: Altay küme düştü

1. Lig maçında Altay'ı 4-1 mağlup eden Eyüpspor ligin bitimine beş hafta kala sezonu ilk iki sırada tamamlayıp Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi. Müsabakadan yenik ayrılan Altay ise küme düştü.

Spor 7 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Eyüpspor Süper Lig'e yükseldi.

1. Lig’in 29’uncu haftasında lider Eyüpspor kümede kalma hattındaki Altay’la karşılaştı. Kazanması halinde Süper Lig’e yükselmeyi garantileyeceği maça hızlı başlayan Eyüp sekizinci dakikada Gianni Bruno’nun golüyle 1-0 öne geçti.

14’üncü dakikada Deniz Kadah’la eşitliği bulan Altay tribünlerdeki kutlamaları bir an olsun dindirdi, ancak 23’te Recep Niyaz’la golü bulan Arda Turan’ın öğrencileri yeniden öne geçti ve soyunma odasına 2-1’lik Eyüpspor üstünlüğüyle gidildi. İkinci yarıya da hızlı giren Eyüp 55’te Bruno’nun ayağından bir gol daha bulup farkı ikiye çıkardı. 64’te penaltı kazanan eflatun-sarılılar Regattin’le golü bulup skoru 4-1’e getirdi ve iyice rahatladı.

Kalan dakikalarda Eyüpspor tribünleri Süper Lig’e yükselmeyi kutladı. Son düdüğe kadar üstünlüğü koruyan ev sahibi ekip karşılaşmadan 4-1’lik üstünlükle ayrılıp puanını 67’ye yükseltti ve bitime beş hafta kala üçüncü Sakaryaspor ile 17 puanlık fark yakalayarak Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi. Eyüpspor’un tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükseldiği karşılaşmadan sonra teknik direktör Arda Turan gözyaşlarına hakim olamadı.

Arda Turan: Kalbim ve zihnim, mutluluk ve gurur dolu

Saha içinde süren kutlamalar esnasında yayıncı kuruluşa röportaj vermeye çalışan Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan’ın sözleri futbolcularının sevinç gösterileriyle kesildi. Oyuncularıyla birlikte eğlenceye ortak olan Turan devamında yeniden yöneldiği mikrofona şöyle dedi:

Çok mutluyuz. Çocuklar sezon başından beri çok iyi çalıştılar ama başta Murat Özkaya olmak üzere, sonrasında Fatih Kulaksız ve tüm Eyüpspor camiası, herkes bize çok yardımcı oldu. Buradan oyuncularıma sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Çok iyi mücadele ettiler, her gün çok çalıştılar. Bana sabretmek kolay değil. Her gün onlardan başka bir şey istedim. Onları daha iyi edebilmek için her gün zorladım. Buna muhteşem cevap verdiler. Bu çocuklarla guru duyuyorum çünkü çok önemli camialara karşı mücadele ettik, şehir takımlarına karşı mücadele ettik. Kalbim ve zihnim, mutluluk ve gurur dolu.

Benim oyuncularım futbolcudan önce insan. Özel hayatları, aileleri, cenazeler, hamile eşleri… Hepsi bizim önceliğimiz. Futbol dediğiniz şey eğlence sporu. Biz bunu sağladık. Önce eğleneceğiz, beraber çalışacağız, sonrasında bunlar gelecek. Böyle olduğu zaman birbirimize samimi olduk, asla yalan söylemedik ve her türlü zorluğa karşı beraber mücadele ettik. O yüzden oyuncularımla gurur duyuyorum. Bugünden hayatımın sonuna kadar hep onlara teşekkür borçlu olacağım çünkü beni bugün bu halde kılan benim oyuncularım.

Altay küme düştü

Eyüpspor’a mağlup olan Altay aynı anda başlayan diğer maçta Adanaspor’un Gençlerbirliği deplasmanından bir puan almasıyla ligin bitimine beş hafta kala küme düştü. İzmir temsilcisi Giresunspor’un ardından 1. Lig’e veda eden ikinci takım oldu. Böylelikle Eyüp Stadyumu’nda bir taraf Süper Lig sevincini, diğer taraf ise 2. Lig’e düşmenin hüznünü yaşadı.

1. Lig’de 7 Nisan Pazar günü oynanan maçlarda alınan toplu sonuçlar:

Bandırmaspor-Manisa FK, 1-1
Çorum-Kocaelispor, 1-1
Gençlerbirliği-Adanaspor, 1-1
Eyüpspor-Altay, 4-1

Bursaspor 3. Lig'e düştü!Bursaspor 3. Lig’e düştü!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.